Борусијин "Ролс Ројс" је већ сад успјешнији него прошле сезоне!

Нападач Борусије Дортмунд Марко Ројс по многима је најзаслужнији за одличне резултате "милионера" у овој сезони.

Фудбал 12.11.2018 | 20:00
Борусијин "Ролс Ројс" је већ сад успјешнији него прошле сезоне!
Са нова два поготка из дербија са Бајерном издигао се на чело листе стрелаца Бундеслиге које дели са Паком Алкасером и Французом Алесаном Плеом из Менхенгладбаха.

Звучи невероватно али 29-годишњи Ројс је већ сада, 11. новембра надмашио сопствену статистику из целе претходне сезоне и то у свим сегментима, по минутажи, головима, асистенцијама.

Марко је прошле сезоне, чији је већи део пропустио због повреда са повредама, играо на 17 утакмица у свим такмичењима и постигао девет голова уз две асистенције, за укупно 1.388 минута на терену. 

Ове сезоне је већ одиграо исти број утакмица (17), али је постигао 11 голова и томе додао седам асистенција, уз 1.474 минута на терену. 

"Био је то невероватан меч, било је забавно бити његов део. Победили смо Бајерн тако да нема на шта да се пожалимо. Притиски су нас у другом делу, али веровали смо у сопствене снаге и то се исплатило", рекао је Ројс. 

Искусни Ројса добро зна да се титула не осваја у новембру, зато и упозорава да праве битке тек предстоје. 

"Наша предност на табели не значи ништа. Лепо је бити испред Бајерна који има снажан тим, али прерано је говорити можемо ли да освојимо титулу или не. Ово је тим у којем сви радимо једни за друге, осећам се добро и играм на својој омиљеној позицији. Постигао сам два гола, али и промашио из две шансе, било би много боље да сам погодио и то", закључио је носилац игре "милионера".

Учинак Ројса (сва такмичења)

2017/18

Минутажа 1.388
Утакмица 17
Голови 9
Асистенције 2

2018/19

Минутажа 1.474
Утакмица 17
Голови 11
Асистенције 7

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар