Radonjić obara klupske rekorde sa Bajernom!

Košarkaši Bajerna iz Minhena pobedom nad Darušafakom od 116:70 u Evroligi oborili su šest klupskih rekorda.

Košarka 12.11.2018 | 20:30
Radonjić obara klupske rekorde sa Bajernom!
Nema sumnje da iza svega stoji dobar rad ekipe na čijem kormilu je bivši trener Crvene zvezde i Budućnosti, Dejan Radonjić.

Košarkaši minhenske ekipe bili su veoma raspoloženi protiv ekipe iz Turske, došli su do treće pobede u šest utakmica i nalaze se trenutno u sredini tabele Evrolige, tačnije na osmom mestu.

Prvi rekord od pomenutih šest jeste taj da je ovo bila najubedljivija pobeda ekipe u Evroligi. Razlika od +46 je zaista fascinantna kada se ima u vidi o kakvom takmičenju se radi. Uz to nikada nisu postigli toliko poena u jednoj evroligaškoj utakmici. 

Takođe, Bajern je oborio rekord po ukupnom timskom indeksu korisnosti, koji sada iznosi 156. 

Ostvaren je i najveći broj asistencija u jednoj utakmici, čak 28, ali posebno su bitni rekordi koji se tiču šuta i to onog za tri poena. 

Bavarci su na pomenutom meču pogodili čak 18 trojki, a imaju i najbolji procenat šuta za tri poena do sada, čak 69.2 odsto. 

"Bila je to veoma važna pobeda, posebno smo bili impresivni na šutu za tri poena. Ali sve što me sada zanima je utakmica sa Oldenburgom. I dalje ću insistirati na jakoj odbrani", rekao je Radonjić.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar