Радоњић обара клупске рекорде са Бајерном!

Кошаркаши Бајерна из Минхена победом над Дарушафаком од 116:70 у Евролиги оборили су шест клупских рекорда.

Кошарка 12.11.2018 | 20:30
Радоњић обара клупске рекорде са Бајерном!
Нема сумње да иза свега стоји добар рад екипе на чијем кормилу је бивши тренер Црвене звезде и Будућности, Дејан Радоњић.

Кошаркаши минхенске екипе били су веома расположени против екипе из Турске, дошли су до треће победе у шест утакмица и налазе се тренутно у средини табеле Евролиге, тачније на осмом месту.

Први рекорд од поменутих шест јесте тај да је ово била најубедљивија победа екипе у Евролиги. Разлика од +46 је заиста фасцинантна када се има у види о каквом такмичењу се ради. Уз то никада нису постигли толико поена у једној евролигашкој утакмици. 

Такође, Бајерн је оборио рекорд по укупном тимском индексу корисности, који сада износи 156. 

Остварен је и највећи број асистенција у једној утакмици, чак 28, али посебно су битни рекорди који се тичу шута и то оног за три поена. 

Баварци су на поменутом мечу погодили чак 18 тројки, а имају и најбољи проценат шута за три поена до сада, чак 69.2 одсто. 

"Била је то веома важна победа, посебно смо били импресивни на шуту за три поена. Али све што ме сада занима је утакмица са Олденбургом. И даље ћу инсистирати на јакој одбрани", рекао је Радоњић.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар