Zvezdine muke u Šapcu...!

Bez Boaćija i Jovičića, možda i Marina, Rodića. . .  Trener crveno-belih Vladan Milojević imaće težak zadatak da za meč protiv Mačve sastavi dobitnu kombinaciju (16,30 TV Arena).

Fudbal 28.10.2018 | 12:15
Zvezdine muke u Šapcu...!
Već uobičajena situacija za Crvenu zvezdu. Posle teškog, ali glamuroznog evropskog boja završenog ubedljivim porazom na Enfildu, ekipu Vladana Milojevića čeka više nego teško gostovanje u domaćem ataru. Ovog puta protiv šabačke Mačve (16.30, TV Arena).

Činjenica da mogu da povećaju veliku  prednost u odnosu na najbliže pratioce dovoljan je motiv ekipi sa Marakane da se skupi i da posle emotivnog pražnjenja na Ostrvu zabeleži još jedan trijumf. Međutim, crveno-beli će imati još jedan razlog da zapnu. U Ljutice Bogdana i dalje pričaju o martovskoj eliminaciji iz Kupa Srbije u gradu na Savi koja ih je, vrlo verovatno, koštala duple krune. Kasnije je Crvena zvezda Šapčanima servirala osvetu u prvenstvu (2:0), ali dugovi nisu namireni.

Biće vrlo teško Vladanu Milojeviću da sastavi dobitnu kombinaciju protiv Mačve. Iz Engleske se povrđen vratio prvi napadač Ričmond Boaćiji, povrđen je Branko Jovičić, a neizvesno je hoće li na terenu kraj Save igrati Milan Rodić, Marko Marin i kapiten Vujadin Savić.

„Moramo da budemo pažljivi kod takvih povreda. Trenutno ne gledamo tabelu. Moramo da budemo fokusirani na ono što želimo. Odigrano je tek 12.kola, praktično trećina prvenstva. Ima još utakmica, pa deljenje bodova, plej-of. Neumesno je da sada pričamo o tome“, poručio je trener crveno-belih Vladan Milojević.

Mačva će dočekati aktuelnog šampiona sa novim trenerom. I to ovom  meču daje posebnu dimenziju. Novi strateg  Šapčana je Darko Tešović nekadašnji saradnik Vladana Milojevića iz Panioniosa i venčani kum Zvezdinog šefa stručnog štaba.

Posle remija sa Partizanom crveno-beli su ponovo zaređali sa pobedama u domaćem prvenstvu. Savladali su Zemun i Rad, ali igrom nisu impresionirali.

Sa druge strane, pod vođstvom bivšeg trenera Dragana Aničića, Mačva je igrala promenljivo. Bodove je skupljala kod kuće i sigurno nije bez šanse protiv crveno-belih. Posebno što će težak teren više pogodovati domaćinu. Zanimljivo je da je na prethodnih pet susreta Mačve došlo 0-2 gola. I taj podatak ukazuje da ekipu Vladana Milojevića čeka vrlo delikatan zadatak.

Mačva prošle sezone nije uspela da postigne pogodak protiv crveno-belih. Uglavnom je dobrom odbranom pokušavala da parira. To joj je uspelo u Kupu, dok je dva prvenstvena meča Zvezda dobila (3:0, 2:0).

MAČVA – CRVENA ZVEZDA (16,30 TV ARENA)

Stadion: Kraj Save

Sudija: Ilija Brdar

MAČVA (4-3-3): Puletić – Pejović, Jovanović, Ristivojević, Tošić – Ivić, Adamović, Milosavljević – Gavrić, Gigić, Gemović.

CRVENA ZVEZDA (4-2-3-1): Borjan – Stojković, Degenek, Babić, Gobeljić – Jovančić, Krstičić – Ben, Ebesilio, Srnić – Stojiljković.

SRBIJA 1 - 13. KOLO

Subota

Zemun – Voždovac 2:1 (2:1)
/Mrkaić 5, 17 – Ješić 10/

Partizan  Napredak 1:1 (1:0)
/Nikolić 12 - Vukanović 62/

Radnik Surdulica - Čukarički 1:0 (1:0)
/Stojanović 86/

Rad - Radnički Niš 0:0

Vojvodina - Dinamo Vranje 2:0 (2:0)
/Eze 34, 45+3/

Bačka - Proleter 0:1 (0:1)
/Čolović 2/

Nedelja
16.30: Mačva - Crvena zvezda
18.00: Mladost Lučani - Spartak Subotica

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar