Звездине муке у Шапцу...!

Без Боаћија и Јовичића, можда и Марина, Родића. . .  Тренер црвено-белих Владан Милојевић имаће тежак задатак да за меч против Мачве састави добитну комбинацију (16,30 ТВ Арена).

Фудбал 28.10.2018 | 12:15
Звездине муке у Шапцу...!
Већ уобичајена ситуација за Црвену звезду. После тешког, али гламурозног европског боја завршеног убедљивим поразом на Енфилду, екипу Владана Милојевића чека више него тешко гостовање у домаћем атару. Овог пута против шабачке Мачве (16.30, ТВ Арена).

Чињеница да могу да повећају велику  предност у односу на најближе пратиоце довољан је мотив екипи са Маракане да се скупи и да после емотивног пражњења на Острву забележи још један тријумф. Међутим, црвено-бели ће имати још један разлог да запну. У Љутице Богдана и даље причају о мартовској елиминацији из Купа Србије у граду на Сави која их је, врло вероватно, коштала дупле круне. Касније је Црвена звезда Шапчанима сервирала освету у првенству (2:0), али дугови нису намирени.

Биће врло тешко Владану Милојевићу да састави добитну комбинацију против Мачве. Из Енглеске се поврђен вратио први нападач Ричмонд Боаћији, поврђен је Бранко Јовичић, а неизвесно је хоће ли на терену крај Саве играти Милан Родић, Марко Марин и капитен Вујадин Савић.

„Морамо да будемо пажљиви код таквих повреда. Тренутно не гледамо табелу. Морамо да будемо фокусирани на оно што желимо. Одиграно је тек 12.кола, практично трећина првенства. Има још утакмица, па дељење бодова, плеј-оф. Неумесно је да сада причамо о томе“, поручио је тренер црвено-белих Владан Милојевић.

Мачва ће дочекати актуелног шампиона са новим тренером. И то овом  мечу даје посебну димензију. Нови стратег  Шапчана је Дарко Тешовић некадашњи сарадник Владана Милојевића из Паниониоса и венчани кум Звездиног шефа стручног штаба.

После ремија са Партизаном црвено-бели су поново заређали са победама у домаћем првенству. Савладали су Земун и Рад, али игром нису импресионирали.

Са друге стране, под вођством бившег тренера Драгана Аничића, Мачва је играла променљиво. Бодове је скупљала код куће и сигурно није без шансе против црвено-белих. Посебно што ће тежак терен више погодовати домаћину. Занимљиво је да је на претходних пет сусрета Мачве дошло 0-2 гола. И тај податак указује да екипу Владана Милојевића чека врло деликатан задатак.

Мачва прошле сезоне није успела да постигне погодак против црвено-белих. Углавном је добром одбраном покушавала да парира. То јој је успело у Купу, док је два првенствена меча Звезда добила (3:0, 2:0).

МАЧВА – ЦРВЕНА ЗВЕЗДА (16,30 ТВ АРЕНА)

Стадион: Крај Саве

Судија: Илија Брдар

МАЧВА (4-3-3): Пулетић – Пејовић, Јовановић, Ристивојевић, Тошић – Ивић, Адамовић, Милосављевић – Гаврић, Гигић, Гемовић.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА (4-2-3-1): Борјан – Стојковић, Дегенек, Бабић, Гобељић – Јованчић, Крстичић – Бен, Ебесилио, Срнић – Стојиљковић.

СРБИЈА 1 - 13. КОЛО

Субота

Земун – Вождовац 2:1 (2:1)
/Мркаић 5, 17 – Јешић 10/

Партизан  Напредак 1:1 (1:0)
/Николић 12 - Вукановић 62/

Радник Сурдулица - Чукарички 1:0 (1:0)
/Стојановић 86/

Рад - Раднички Ниш 0:0

Војводина - Динамо Врање 2:0 (2:0)
/Езе 34, 45+3/

Бачка - Пролетер 0:1 (0:1)
/Чоловић 2/

Недеља
16.30: Мачва - Црвена звезда
18.00: Младост Лучани - Спартак Суботица

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар