Obilježena krsna slava Ugljevika

Njegovo preosveštenstvo episkop zvorničko-tuzlanski Fotije poručio je na obilježavanju krsne slave opštine Ugljevik, Svete Petke Paraskeve, da omladinu trebaju učiti Svetosavlju, jer je to pravi put kojim treba da idu - put vjere, spasenja, blagočestivosti i svakog dobra.

Republika Srpska 27.10.2018 | 17:57
Obilježena krsna slava Ugljevika
"Prepodobna mati Paraskeva je iz našeg pravoslavnog roda i mi je poštujemo kao svoju", rekao je episkop Fotije čestitajući građanima slavu.

Nakon svečanog bogosluženja u hramu Svete Petke, litija je prošla ulicama opštine, nakon čega je tradicionalno ispred zgrade opštine Ugljevik prelomljen slavski kolač.



Načelnik opštine Ugljevik Vasilije Perić čestitao je krsnu slavu, Svetu Petku Paraskevu, sveštenstvu i građanima ističući da je Ugljevik oslonac razvoja regije, ali i cijele Republike Srpske.

Perić je najavio da će lokalna uprava nastaviti aktivnosti na podsticanju razvojnih projekata čija će realizacija omogućiti podizanje ličnog i društvenog standarda i dalji razvoj opštine.

"Naš cilj je da u budućnosti otvaramo perspektivu za mlade, da prevashodno ostanu u svom kraju, stvaraju porodice i nove vrijednosti", poručio je Perić.

Slavu je čestitao i predsjednik Skupštine opštine Ugljevik Đoko Simić, koji je poželio da Ugljevik u narednim godinama bude i ljepši i bolji, a da svi njegovi građani žive i rade u privrednom i kulturnom prosperitetu.

Građanima i rukovodstvu opštine Ugljevik slavu su čestitali lider Srpske dekokratske stranke Vukota Govedarica, gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić, načelnik opštine Lopare Rado Savić, delegacija slovenačkog grada Kidričevo, makedonskog grada Kavadarci, Beočina, Loznice.

(BN)

Komentari / 0

Ostavite komentar