Arsenal najavio povratak slavnih dana...

Menadžer Arsenala Unaj Emeri nakon nešto slabijeg starta u prvenstvu uspeo je da “sklopi kockice“ i pruži navijačima dobre igre i rezultate.

Fudbal 24.10.2018 | 19:15
Arsenal najavio povratak slavnih dana...
Tim iz Londona trenutno pruža znatno bolje partije nego na početku sezone i pobedom nad Lesterom (3:1) u Premijer ligi upotpunio je dvocifreni niz uzastopnih pobeda.

Sezona nije najbolje krenula za Emerija, otvorena je porazom od Mančester sitija i veoma bledom igrom.

Iako je imao problem samo na poziciji levog beka gde je utakmicu počeo Mejtland-Najls umesto povređenih Naća Monreala i Seada Kolašinca.

Usledio je i poraz od gradskog rivala Čelsija (3:2) i u toj utakmici se po igri moglo naslutiti da napokon dolaze osmesi na lica navijača Arsenala.

Nakon toga došla je napokon i pobeda protiv Vest Hema (3:1). Koliko su „tobdžije“ već tada ulazili u odličnu formu svedoči i to da su na tri uzastopne utakmice postigli tri gola i odnosili pobede.

Kao rešenje svih problema ispostavio se Francuz Aleksandre Lakazet. Od kada je u prvi put ove sezone započeo kao starter protiv Kardifa, bivši igrač Liona zacementirao je mesto u prvoj postavi. Pritom postigavši učinak od jednog gola i asistencije na tom meču u pobedi svog tima (3:2).

Veliki je žal ostao jer bivši menadžer Arsenala Arsen Venger nije uspeo da obezbedi Ligu šampiona u svojoj poslednjoj trenerkoj sezoni. Time je, čini se, samo još više razbesneo navijači koji su jedva čekali da mu vide leđa.

Sigurno je da će Arsenal i preko Lige Evrope pokušati da se dočepa elitnog takmičenja, iako mu u domaćem šampionatu ide prilično dobro i trenutno se nalazi na četvrtom mestu između gradskih rivala Totenhema i Čelsija.

Liga Evrope je otvorena prelepom igrom i pobedom protiv ukrajinskog tima Vorskle (4:2). Da bi u narednom kolu londonski klub slavio na gostovanju Karabagu.

Najbolja partija usledila je protiv novog premijerligaša Fulama koju vodi Slaviša Jokanović. Iako prilično bledo prvo poluvreme nije nagoveštavalo tako nešto.

Drugo poluvreme izabranici Emerija fantastičnom igrom rešili su u svoju korist rezultatom 5:1.

Ostaje da vidimo da li ćemo mušemu Lige šampiona naredne godine gledati opet na Emiratima i da li će se ponoviti fantastična sezona Arsenala u Ligi šampiona kao ona kada su stigli do finala protiv Barselone u sezoni 2005/2006.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar