Арсенал најавио повратак славних дана...

Менаџер Арсенала Унај Емери након нешто слабијег старта у првенству успео је да “склопи коцкице“ и пружи навијачима добре игре и резултате.

Фудбал 24.10.2018 | 19:15
Арсенал најавио повратак славних дана...
Тим из Лондона тренутно пружа знатно боље партије него на почетку сезоне и победом над Лестером (3:1) у Премијер лиги употпунио је двоцифрени низ узастопних победа.

Сезона није најбоље кренула за Емерија, отворена је поразом од Манчестер ситија и веома бледом игром.

Иако је имао проблем само на позицији левог бека где је утакмицу почео Мејтланд-Најлс уместо повређених Наћа Монреала и Сеада Колашинца.

Уследио је и пораз од градског ривала Челсија (3:2) и у тој утакмици се по игри могло наслутити да напокон долазе осмеси на лица навијача Арсенала.

Након тога дошла је напокон и победа против Вест Хема (3:1). Колико су „тобџије“ већ тада улазили у одличну форму сведочи и то да су на три узастопне утакмице постигли три гола и односили победе.

Као решење свих проблема испоставио се Француз Александре Лаказет. Од када је у први пут ове сезоне започео као стартер против Кардифа, бивши играч Лиона зацементирао је место у првој постави. Притом постигавши учинак од једног гола и асистенције на том мечу у победи свог тима (3:2).

Велики је жал остао јер бивши менаџер Арсенала Арсен Венгер није успео да обезбеди Лигу шампиона у својој последњој тренеркој сезони. Тиме је, чини се, само још више разбеснео навијачи који су једва чекали да му виде леђа.

Сигурно је да ће Арсенал и преко Лиге Европе покушати да се дочепа елитног такмичења, иако му у домаћем шампионату иде прилично добро и тренутно се налази на четвртом месту између градских ривала Тотенхема и Челсија.

Лига Европе је отворена прелепом игром и победом против украјинског тима Ворскле (4:2). Да би у наредном колу лондонски клуб славио на гостовању Карабагу.

Најбоља партија уследила је против новог премијерлигаша Фулама коју води Славиша Јокановић. Иако прилично бледо прво полувреме није наговештавало тако нешто.

Друго полувреме изабраници Емерија фантастичном игром решили су у своју корист резултатом 5:1.

Остаје да видимо да ли ћемо мушему Лиге шампиона наредне године гледати опет на Емиратима и да ли ће се поновити фантастична сезона Арсенала у Лиги шампиона као она када су стигли до финала против Барселоне у сезони 2005/2006.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар