Studentica iz BiH stradala u Splitu

Devetnaestogodišnja studentkina iz Čapljine Marija Ćorić poginula je u saobraćajnoj nesreći koja se kasno sinoć dogodila u Poljičkoj ulici u Splitu, nezvanično saznaju lokalni mediji.

Bosna i Hercegovina 24.10.2018 | 16:05
Studentica iz BiH stradala u Splitu
Kako piše “Čapljinski portal” nesrećna djevojka je prije mjesec dana otišla otišla na studije u Split.

Nesreća se dogodila kada je “audi A3” prošao kroz crveno svjetlo na semaforu i udario Ćorićevu, a žena koja je upravljala automobilom pobjegla je sa mjesta nesreće.

Hrvatski mediji nezvanično javljaju da je tridesetosmogodišnja žena pronađena i uhapšena nekoliko sati kasnije, te da je kod nje u tom trenutku izmjereno 1,10 promila alkohola u krvi, pa se pretpostavlja da je u trenutku nesreće bila pod još jačim dejstvom alkohola. 

Dodaje se da je policija locirala i uhapsila ženu zahvaljujući informacijama koje je dobila od očevidaca tragične nesreće.

U policiji kažu da će nakon otrežnjenja započeti kriminalističko istraživanje tokom kojeg prvo treba van sumnje utvrditi da li je za volanom audija bila uhapšena žena, a ako jeste, protiv nje će biti podnesena krivična prijava zbog izazivanja saobraćajne nesreće sa smrtnom posljedicom.

(Agencije)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Dundo Maroje

25.10.2018 03:29

Bože dragi pa ima li kraja bahatosti? Ugašen je jedan mladi život, nema opravdanja za učinjeno! Saučešće porodici i prijateljima nesrećnog djevojčurka! Tuga!

ODGOVORITE