Hrvati suzavcem na migrante

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Hrvatske bacili su suzavac prema migrantima koji su ih gađali kamenjem, granama i drugim predmetima na Graničnom prelazu Maljevac kod Velike Kladuše.

Bosna i Hercegovina 24.10.2018 | 16:02
Hrvati suzavcem na migrante
Brzom intervencijom i prisebnošću policajaca situacija nije izmakla kontroli, iako su migranti pokušali izvršiti proboj prema granici i preko obližnje livade. prenosi Klix.ba.

U skladu s mjerama osiguranja državne granice, službenici MUP Hrvatske su na dijelu mosta nedaleko od graničnog prelaza, koji pripada teritoriji Hrvatske, podigli ogradu kako bi sprečili eventualne nasilne pokušaje ulaska u tu zemlju.

Blizu 250 migranata ne odustaje u pokušaju da nelegalno uđu na područje Evropske unije, ali je situacija prema riječima službenika GP BiH i MUP USK pod kontrolom i nisu zabilježeni veći incidenti niti fizički sukobi između policije i migranata kako neki mediji izvještavaju.

– Jedno je naguravanje, a drugo fizički sukob. Da neki migrant fizički napadne policijskog službenika uslijedio bi odgovor. Napominjemo da niti jedan policijski službenik niti migrant nije povrijeđen na GP Maljevac – kazala je za naš portal portparol GP BiH Sanela Dujković.

Ona je istakla da je zabilježen pokušaj samopovrijeđivanja jednog migranta hladnim oružjem, ali da ga je u tome spriječio policajac.

I dok policija na području BiH blokira migrante da nasilno, bez dokumenata, dođu do hrvatske granice, za to vrijeme helikopter MUP-a Hrvatske nadlijeće područje i iz zraka detaljno prati situaciju.

Grupa od blizu 250 migranata čini se da će i drugu noć zaredom prenoćiti nekoliko desetina metara od GP Maljevac.

(Srpskainfo)

Komentari / 8

Ostavite komentar
Name

Miko

24.10.2018 14:11

I treba,suzavcem i pendrecima,cime god!Gamad baca kamenje na policiju,pogodi te u glavu ,i ostanes invalid do kraja zivota,zbog neke stoka koja se digla da bez papira i prava naseli u neku drzavu!

ODGOVORITE
Name

PAJO

24.10.2018 14:43

treba pustiti sve izbeglice niko ne ide od svoje kuce stomuje drago bjeze ljudi od rata takoje bilo u bh za vrijeme rata izbjeglice za boljim zivotom

Name

Re Pajo

24.10.2018 15:21

Pajoooo,Pajoooo,glup si ko noc! Ajde ti meni Pajo reci,za koliko para mozes doci do Njemacke? A da pri tom nemas ni jedan licni dokument kod sebe.

Name

Re

24.10.2018 15:49

Bravo momci, tako se brane granice svoje otadzbine, ko ih voli neka ih drzi kod sebe! Svi vojno sposobni i nagulili, odosmo traziti dzabane, e to nek traze u Bosni

Name

RE MIKO

24.10.2018 19:49

BJEZAT CES I TI ODAVDE BIJEDO, PA CES SEBSJETIT, NIKO NE OSTAVLJA SVOJU KUCU BEZ NEVOLJE.

Name

Re

24.10.2018 20:27

Druze da ti malo provjeris ko i sta su ti tzv migranti i sta rade po EU ne bi ih branio

Name

Volio

24.10.2018 21:23

Bih da saznam od nekoga dobro infirmisanog kako se ponašaju ovi migranti u državama koje im pruže utočište? Unaprijed hvala!

Name

Sa strane

24.10.2018 14:57

U najboljoj ustaškoj tradiciji - silom na nejač!

ODGOVORITE