Хрвати сузавцем на мигранте

Припадници Министарства унутрашњих послова Републике Хрватске бацили су сузавац према мигрантима који су их гађали камењем, гранама и другим предметима на Граничном прелазу Маљевац код Велике Кладуше.

Босна и Херцеговина 24.10.2018 | 16:02
Хрвати сузавцем на мигранте
Брзом интервенцијом и присебношћу полицајаца ситуација није измакла контроли, иако су мигранти покушали извршити пробој према граници и преко оближње ливаде. преноси Клиx.ба.

У складу с мјерама осигурања државне границе, службеници МУП Хрватске су на дијелу моста недалеко од граничног прелаза, који припада територији Хрватске, подигли ограду како би спречили евентуалне насилне покушаје уласка у ту земљу.

Близу 250 миграната не одустаје у покушају да нелегално уђу на подручје Европске уније, али је ситуација према ријечима службеника ГП БиХ и МУП УСК под контролом и нису забиљежени већи инциденти нити физички сукоби између полиције и миграната како неки медији извјештавају.

– Једно је нагуравање, а друго физички сукоб. Да неки мигрант физички нападне полицијског службеника услиједио би одговор. Напомињемо да нити један полицијски службеник нити мигрант није повријеђен на ГП Маљевац – казала је за наш портал портпарол ГП БиХ Санела Дујковић.

Она је истакла да је забиљежен покушај самоповријеђивања једног мигранта хладним оружјем, али да га је у томе спријечио полицајац.

И док полиција на подручју БиХ блокира мигранте да насилно, без докумената, дођу до хрватске границе, за то вријеме хеликоптер МУП-а Хрватске надлијеће подручје и из зрака детаљно прати ситуацију.

Група од близу 250 миграната чини се да ће и другу ноћ заредом преноћити неколико десетина метара од ГП Маљевац.

(Српскаинфо)

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

Мико

24.10.2018 14:11

И треба,сузавцем и пендрецима,циме год!Гамад баца камење на полицију,погоди те у главу ,и останес инвалид до краја зивота,због неке стока која се дигла да без папира и права насели у неку дрзаву!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ПАЈО

24.10.2018 14:43

треба пустити све избеглице нико не иде од своје куце стомује драго бјезе људи од рата такоје било у бх за вријеме рата избјеглице за бољим зивотом

Name

Ре Пајо

24.10.2018 15:21

Пајоооо,Пајоооо,глуп си ко ноц! Ајде ти мени Пајо реци,за колико пара мозес доци до Њемацке? А да при том немас ни један лицни документ код себе.

Name

Ре

24.10.2018 15:49

Браво момци, тако се бране границе своје отадзбине, ко их воли нека их дрзи код себе! Сви војно способни и нагулили, одосмо тразити дзабане, е то нек тразе у Босни

Name

РЕ МИКО

24.10.2018 19:49

БЈЕЗАТ ЦЕС И ТИ ОДАВДЕ БИЈЕДО, ПА ЦЕС СЕБСЈЕТИТ, НИКО НЕ ОСТАВЉА СВОЈУ КУЦУ БЕЗ НЕВОЉЕ.

Name

Ре

24.10.2018 20:27

Друзе да ти мало провјерис ко и ста су ти тзв мигранти и ста раде по ЕУ не би их бранио

Name

Волио

24.10.2018 21:23

Бих да сазнам од некога добро инфирмисаног како се понашају ови мигранти у државама које им пруже уточиште? Унапријед хвала!

Name

Са стране

24.10.2018 14:57

У најбољој усташкој традицији - силом на нејач!

ОДГОВОРИТЕ