Predsjednik Napolija bi da izbaci Zvezdu iz LŠ!

Aurelio De Laurentis, predsednik fudbalskog kluba Napoli, prokomentarisao je navode da je bilo "nelegalnih radnji" u vezi sa mečom PSŽ – Crvena zvezda.  Predsednik Napolija o aferi: "Možda krećemo ispočetka"! Prvi čovek italijanskog kluba otkrio šta je načuo o optužbama povodom utakmice PSŽ - Crvena zvezda.

Fudbal 16.10.2018 | 15:15
Predsjednik Napolija bi da izbaci Zvezdu iz LŠ!
Francuski "L’Ekip" je pre nekoliko dana objavio da je "visoki čelnik Zvezde" pokušao da uplati pet miliona evra na pobedu Parižana od pet i više golova razlike.

De Laurentis je istakao da bi trebalo ponoviti takmičenje ukoliko "crveno-beli" budu kažnjeni.

"Sve je moguće, ništa još nije zvanično, ali kako sada da reagujemo pošto znamo istoriju klađenja? Rekao bih da, u slučaju izbacivanja Zvezde, takmičenje u našoj grupi treba da krene od nule između tri tima i da ne važe dosadašnji bodovi", rekao je predsednik Napolitanaca.

Podsetimo, Napoli je u Beogradu odigrao bez golova sa Zvezdom u okviru prvog gola Lige šampiona.

U drugom kolu Zvezda je poražena u Parizu od "Svetaca" sa 6:1, dok je Napoli u Italiji bio bolji od Liverpula golom Insinjea u 90. minutu – 1:0.

Objava francuskog "L' Ekipa" da je neimenovani čelnik Crvene zvezde pokušao u Parizu da uplati pet miliona evra na ubedljiv poraz srpskog šampiona na "Parku prinčeva" izazvala je veliku pažnju širom Evrope, pa i u Italiji.

Tamošnji Napoli rival je Crvene zvezde u grupi Lige šampiona i na početku takmičenja osvojio je bod na "Marakani", u utakmici kojom su se crveno-beli posle više od četvrt veka vratili u društvo najboljih timova kontinenta.

Reagujući na optužbe iz Francuske na račun Parižana i Beograđana, predsednik Napolija Aurelio De Laurentis obratio se u ponedeljak javnosti i govorio o svojim saznanjima o toj aferi. Prema njegovoj izjavi, u Napulju su čuli da bi takmičenje u grupi moglo da počne ispočetka.

Italijan nije detaljnije govorio o svojim izvorima, niti o konkretnijim saznanjima, pa ostaje da se sačeka kraj istrage nadležnih i da se utvrdi istina o ovom slučaju.

Podsetimo, klubovi su u svojim saopštenjima odbacili bilo kakve nečasne radnje, iz Zvezde su poručili da razmatraju ima li osnova da tuže francuski list, ali se dosad niko od predstavnika srpskog i francuskog šampiona nije zvanično oglašavao.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar