Предсједник Наполија би да избаци Звезду из ЛШ!

Аурелио Де Лаурентис, председник фудбалског клуба Наполи, прокоментарисао је наводе да је било "нелегалних радњи" у вези са мечом ПСЖ – Црвена звезда.  Председник Наполија о афери: "Можда крећемо испочетка"! Први човек италијанског клуба открио шта је начуо о оптужбама поводом утакмице ПСЖ - Црвена звезда.

Фудбал 16.10.2018 | 15:15
Предсједник Наполија би да избаци Звезду из ЛШ!
Француски "Л’Екип" је пре неколико дана објавио да је "високи челник Звезде" покушао да уплати пет милиона евра на победу Парижана од пет и више голова разлике.

Де Лаурентис је истакао да би требало поновити такмичење уколико "црвено-бели" буду кажњени.

"Све је могуће, ништа још није званично, али како сада да реагујемо пошто знамо историју клађења? Рекао бих да, у случају избацивања Звезде, такмичење у нашој групи треба да крене од нуле између три тима и да не важе досадашњи бодови", рекао је председник Наполитанаца.

Подсетимо, Наполи је у Београду одиграо без голова са Звездом у оквиру првог гола Лиге шампиона.

У другом колу Звезда је поражена у Паризу од "Светаца" са 6:1, док је Наполи у Италији био бољи од Ливерпула голом Инсињеа у 90. минуту – 1:0.

Објава француског "Л' Екипа" да је неименовани челник Црвене звезде покушао у Паризу да уплати пет милиона евра на убедљив пораз српског шампиона на "Парку принчева" изазвала је велику пажњу широм Европе, па и у Италији.

Тамошњи Наполи ривал је Црвене звезде у групи Лиге шампиона и на почетку такмичења освојио је бод на "Маракани", у утакмици којом су се црвено-бели после више од четврт века вратили у друштво најбољих тимова континента.

Реагујући на оптужбе из Француске на рачун Парижана и Београђана, председник Наполија Аурелио Де Лаурентис обратио се у понедељак јавности и говорио о својим сазнањима о тој афери. Према његовој изјави, у Напуљу су чули да би такмичење у групи могло да почне испочетка.

Италијан није детаљније говорио о својим изворима, нити о конкретнијим сазнањима, па остаје да се сачека крај истраге надлежних и да се утврди истина о овом случају.

Подсетимо, клубови су у својим саопштењима одбацили било какве нечасне радње, из Звезде су поручили да разматрају има ли основа да туже француски лист, али се досад нико од представника српског и француског шампиона није званично оглашавао.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар