Mitrov ''teror'': Samo da 13 ne bude baksuzan...

Mitrovićevih 21 - prvi protiv Hrvatske, 21. protiv Crne Gore! U 2018. okruglo 10 komada!

Fudbal 12.10.2018 | 21:15
Mitrov ''teror'': Samo da 13 ne bude baksuzan...
Septembar 2013. Hrvatska vodi sa 1:0, Miralem Sulejmani iz “skraćenog“ kornera sa desne strane gađa na peterac, Vedran Ćorluka tu ništa ne može – Aleksandar Mitrović je jači i pogađa za ispostavilo se konačnih 1:1 i prvenac u dresu reprezentacije Srbije. Pet godina i 35 dana kasnije, Dušan Tadić izbacuje Milana Rodića iza Filipa Stojkovića, ovaj ga povlači sa leđa, to je penal, Aleksandar Mitrović siguran egzekutor. Jubilarni 20. pogodak. I do kraja meča sa Crnom Gorom još jedan, posle dobre kombinacije Andrije Živkovića i Sergeja Milinković Savića. Sa tek navršene 24 godine Mitrović stiže do 21. gola za Orlove.

Već ranije izborio se za status najboljeg strelca od osamostaljenja Srbije, pošto je Nikola Žigić brojao do 20, ali je četiri komada dao još dok smo živeli u državnoj zajednici sa Crnogorcima. Sa ova dva nova pogotka – ukupno četiri na dve poslednje utakmice – Mitrović se probio do 13. mesta na listi najefikasnijih igrača u istoriji srpskog i ranije jugoslovenskog fudbala.

Pod Goricom je preskočio Žigića i legendarnog Dejana Savićevića, a izjednačio se sa Slavenom Zambatom i Safetom Sušićem, pa je sada na deobi 13. mesta na listi najubojitijih golgetera. Nadamo se samo da mu taj broj neće biti baksuzan, pošto je samo pitanje meseca kada će se Mitrovićugurati i u TOP 10, a s obzirom na broj utakmica koji se igra u modernom fudbalu ni svrgavanje Stjepana Bobeka nije nemoguće.

Istina, Bobek, Galić, Savo Milošević i Rajko Mitić jesu odmakli konkurenciji, ali su zato Bernard Vukas, Dragan Džajić, Zlatko Vujović, pa i Predrag Mijatović, Borivoje Kostić, Todor Veselinović i Dušan Bajevićna dohvat ruke. Uostalom, pogledajte i sami.

Treba pride imati na umu da se popularni Mitrogol tek raspucava. Posle tog gola protiv Hrvatske tačno dve godine smo čekali na drugi pogodak aktuelnog napadača Fulama. Dogodio se 7. septembra 2015. u prijateljskom susretu protiv Francuske u Bordou. Pa onda još pet komada u 2016, računajući tu i prvu “duplericu“ protiv Austrije u Beogradu 9. oktobra, pa četiri u 2017. i za u još nedovršenoj 2018. evo već okruglo 10! Pamtiće het-trik protiv Bolivije, prvenac na Mundijalima u sudaru sa Švajcarskom, i dve prve vezane utakmice na kojima je po dva puta tresao protivničku mrežu...

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar