Митров ''терор'': Само да 13 не буде баксузан...

Митровићевих 21 - први против Хрватске, 21. против Црне Горе! У 2018. округло 10 комада!

Фудбал 12.10.2018 | 21:15
Митров ''терор'': Само да 13 не буде баксузан...
Септембар 2013. Хрватска води са 1:0, Миралем Сулејмани из “скраћеног“ корнера са десне стране гађа на петерац, Ведран Ћорлука ту ништа не може – Александар Митровић је јачи и погађа за испоставило се коначних 1:1 и првенац у дресу репрезентације Србије. Пет година и 35 дана касније, Душан Тадић избацује Милана Родића иза Филипа Стојковића, овај га повлачи са леђа, то је пенал, Александар Митровић сигуран егзекутор. Јубиларни 20. погодак. И до краја меча са Црном Гором још један, после добре комбинације Андрије Живковића и Сергеја Милинковић Савића. Са тек навршене 24 године Митровић стиже до 21. гола за Орлове.

Већ раније изборио се за статус најбољег стрелца од осамостаљења Србије, пошто је Никола Жигић бројао до 20, али је четири комада дао још док смо живели у државној заједници са Црногорцима. Са ова два нова поготка – укупно четири на две последње утакмице – Митровић се пробио до 13. места на листи најефикаснијих играча у историји српског и раније југословенског фудбала.

Под Горицом је прескочио Жигића и легендарног Дејана Савићевића, а изједначио се са Славеном Замбатом и Сафетом Сушићем, па је сада на деоби 13. места на листи најубојитијих голгетера. Надамо се само да му тај број неће бити баксузан, пошто је само питање месеца када ће се Митровићугурати и у ТОП 10, а с обзиром на број утакмица који се игра у модерном фудбалу ни свргавање Стјепана Бобека није немогуће.

Истина, Бобек, Галић, Саво Милошевић и Рајко Митић јесу одмакли конкуренцији, али су зато Бернард Вукас, Драган Џајић, Златко Вујовић, па и Предраг Мијатовић, Боривоје Костић, Тодор Веселиновић и Душан Бајевићна дохват руке. Уосталом, погледајте и сами.

Треба приде имати на уму да се популарни Митрогол тек распуцава. После тог гола против Хрватске тачно две године смо чекали на други погодак актуелног нападача Фулама. Догодио се 7. септембра 2015. у пријатељском сусрету против Француске у Бордоу. Па онда још пет комада у 2016, рачунајући ту и прву “дуплерицу“ против Аустрије у Београду 9. октобра, па четири у 2017. и за у још недовршеној 2018. ево већ округло 10! Памтиће хет-трик против Боливије, првенац на Мундијалима у судару са Швајцарском, и две прве везане утакмице на којима је по два пута тресао противничку мрежу...

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар