Istorijski nikad tužniji skup SNSD

Na samo nekoliko stotina metara od velikog skupa podrške porodici ubijenog banjalučkog studenta Davida Dragičevića u Banjaluci, koji je okupio 40. 000 građana, održan je nikad tužniji završni predizborni skup SNSD-a.

Republika Srpska 05.10.2018 | 23:22
Istorijski nikad tužniji skup SNSD
Tribina SNSD-a ispred RTV doma doživjela je debakl, okupivši jedva 1000 ljudi.

Otužan skup, muk i debakl, riječi su kojim bi se mogao opisati završni ''veličanstveni'' predizborni skup SNSD-a.



Na tribini su se pojavili predsjednik Milorad Dodik, premijerka Željka Cvijanović i predsjednik banjalučkog Gradskog odbora SNSD-a Igor Radojičić.

Ipak, ono što je bilo vrlo zanimljivo jeste da se na završnoj predizbornoj tribini nisu pojavili ostali kandidati SNSD-a što je veoma čudno, imajući u vidu ranije skupove kada su se predstavljali svi koji su na listama za Narodnu skupštinu Republike Srpske i Parlamentarnu skupštinu Bosne i Hercegovine.



Dodik se hvalio kako ima podršku više od 50 odsto građana Republike Srpske, poručujući da narod stoji iza njega i da je siguran u pobjedu.

''Naša pobjeda je dominantna, apsolutna i približava se cifri od 50 odsto podrške. Održali smo 106 mitinga i od svih ljudi nosim poruke ljubavi za Republiku Srpsku'', poručio je Dodik.



I kandidat za predsjednika Republike Srpske Željka Cvijanović uputila je iste poruke kao i stranački šef, ističući da će SNSD odnijeti ubjedljivu pobjedu.

Koliko zapravo građani vjeruju aktuelnoj vlasti, Miloradu Dodiku i njegovoj stranci, pokazuje i fotografija s mjesta predizbornog skupa u predgrađu Banjaluke – Trnu, na kojem je bilo jedva stotinu ljudi.

I dok je 40.000 građana na Trgu Krajine u Banjaluci dizalo ruku za pravdu i prozivalo ubice Davida Dragičevića, na samo nekoliko stotina metara dalje, Milorad Dodik je u svom stilu zapjevao i pjesmu ''Ne može nam niko ništa''.

BN TV