ITA: Napoli (nekako) pobijedio pred dolazak u Beograd!

Posle Pari Sen Žermena i Liverpula, i treći tim iz "grupe smrti" Lige šampiona zabeležio je pobedu ovog vikenda. Crvena zvezda - Napoli u utorak u 21 čas (Arena sport).  "Minimalac" Napolija pred put u Beograd.  Pogotkom Insinjea u finišu meča protiv Fiorentine ekipa Napolija upisala treću pobjedu u Seriji A pred gostovanje Crvenoj zvezdi u Ligi šampiona.

Fudbal 16.09.2018 | 18:15
ITA: Napoli (nekako) pobijedio pred dolazak u Beograd!
Fudbaleri Napolija zabeležili su pobedu pred dolazak u Beograd na duel sa Crvenom zvezdom u Ligi šampiona!

Nekako…

"San Paolo" nervozno je čekao da se nešto dogodi ove subote popodne u derbiju 4. kola Serije A i dočekali grešku veznog reda gostiju u 79. minutu, koju su surovo kaznili Arkadijuš Milik i Lorenco Insinje: Napoli - Fiorentina 1:0 (0:0).

Poljak, koji je 20-ak minuta pre toga ušao umesto Drisa Mertensa, odigrao je savršen pas u prostor za omalenog Insinjea, koji je desnom nogom plasirao loptu pored Bartolomeja Dragovskog i postigao jubilarni, 50. pogodak u Seriji A. 

Šest ih je dao u mečevima sa Fiorentinom, čiji je trener Stefano Pioli bio blizu da potpuno "umrtvi" igru rezervisanih Napolitanaca.

U utorak u 21 čas, uz direktan prenos na Areni sport, fudbaleri Crvene zvezde i Napolija odigraće meč 1. kola Grupe C, u kojoj su još Pari Sen Žermen i Liverpul. Svi protivnici crveno-belih zabeležili su pobede uoči početka nadmetanja u "grupi smrti".

Trener Napolitanaca, Karlo Anćeloti, pružio je prve takmičarske minute bivšem štoperu Crvene zvezde, Nikoli Maksimoviću (26), koji je presdeo na klupi pobede nad Lacijom (1:2) i Milanom (3:2), kao i poraz od Sampdorije (3:0) u poslednjem meču pred pauzu zbog UEFA lige nacija. Maksimović, koji je prošlu sezonu proveo na pozajmici u Spartaku iz Moskve, dobro je odradio posao u duelu sa mladom i brzom navalom Viole.

Njegov šest godina mlađi imenjak, bivši fudbaler Partizana i kolega iz reprezentacije Srbije, Milenković, ponovo je zauzeo mesto u startnoj postavi "ljubičastih". Milenković je požrtvovanom intervencijom zaustavio opasan prodor Marija Ruija, ali je već u sledećoj akciji njegov tim savladan iz prve prave šanse na meču.

Insinje je pronašao način da savlada 21-godišnjeg Dragovskog za drugi gol ove sezone. Tek tada, kada je Pioli naredio ekipi da zaigra ofanzivnije u potrazi za izjednačenjem, Napoli je stigao i do druge dobre šanse za gol, kada je Dragovski zaustavio šut zemljaka, Pjotra Zjelinskog.

"Viola" je u Napulj došla s dve pobede od starta (Kjevo 6:1, Udineze 1:0), ali i odloženom utakmicom sa Sampdorijom u gostima koja će biti odigrana u sredu uveče.

Fudbaleri Napolija mučili su se do posljednjih desetak minuta duela sa Fiorentinom, a onda stigli do cijelog plijena pogotkom Lorenca Insinja.

Napoli je na svom San Paolu sa minimalnih 1:0 savladao Fiorentinu pa će u dobroj atmosferi krenuti u Beograd na utakmicu prvog kola Grupe C Lige šampiona.

Nisu Napolitanci pružili posebno dobru igru u subotu uveče, ali su uspjeli da se vrate na pobjednički kolosjek poslije teškog poraza 3:0 od Sampdorije u prošlom kolu.

Za to se pobrinuo Lorenco Insinje, najraspoloženiji igrač na terenu u subotu uveče, koji je propustio nekoliko šansi da bi u 79. minutu konačno pogodio.

Rezervista Milik poslao je loptu u šesnaesterac, a Insinje je pobjegao Peceli i matirao Dragovskog za svoj jubilarni 50. gol u Seriji A.

Nedugo zatim Karlo Anćeloti zamijenio ga je kako bi ga sačuvao za meč Lige šampiona u utorak.

Omaleni Napolitanac prije toga imao je još nekoliko dobrih prilika, desetak minuta ranije pokušao je glavom, ali je lopta otišla pored gola, u 61. minutu Dragovski je „čupao“ loptu ispod prečke, a jednom je i zatresao spoljni dio mreže. 

Napoli je bio mnogo opasniji, posebno u drugom poluvremenu, nakon uspavanke u prvih 45 minuta tokom kojih se Fiorentina odlično branila i čuvala "nulu".

U nekoliko navrata probijali su fudbaleri u svijetloplavim dresovima po bokovima, a onda prijetili ubacivanjima ili prodorima u sredinu, ali su redom Hamšik, Mertens, Zjelinski bili neprecizni.

Na drugoj strani zakazao je napadački tandem Fiorentine Kjeza-Simeone, a možda najbolju priliku propustio je Kjeza krajem prvog poluvremena kada je šutirao pored gola poslije izgubljene lopte Alana na sredini terena.

Napoli je poslije iznenađujućeg poraza u prošlom kolu od Sampdorije (3:0), upisao treću pobjedu u sezoni i izjednačio se na tabeli sa Juventusom, koji će sutra igrati protiv Sasuola.

Bio je ovo duel dvojice srpskih reprezentativaca, Nikole Maksimovića i Nikole Milenkovića. Obojica su odigrali cijelu utakmicu, a na kraju se radovao stariji Maksimović.

Napoli: Karnezis - Rui, Kulibali, Maksimović, Hisaj - Zjelinski, Hamšik, Alan - Insinje (od 82. Rog), Mertens (od 57. Milik), Kaljehon (od 70. Unas).

Fiorentina: Dragovski - Milenković, Pacela, Ugo, Biragi - Benasi (od 80. Pjaca), Varetu (od 64. Fernandes), Žerson (od 60. Dabo) - Kjeza, Simeone, Jeserik.

Izvor: mondo.rs/mondo.ba

Komentari / 0

Ostavite komentar