ИТА: Наполи (некако) побиједио пред долазак у Београд!

После Пари Сен Жермена и Ливерпула, и трећи тим из "групе смрти" Лиге шампиона забележио је победу овог викенда. Црвена звезда - Наполи у уторак у 21 час (Арена спорт).  "Минималац" Наполија пред пут у Београд.  Поготком Инсињеа у финишу меча против Фиорентине екипа Наполија уписала трећу побједу у Серији А пред гостовање Црвеној звезди у Лиги шампиона.

Фудбал 16.09.2018 | 18:15
ИТА: Наполи (некако) побиједио пред долазак у Београд!
Фудбалери Наполија забележили су победу пред долазак у Београд на дуел са Црвеном звездом у Лиги шампиона!

Некако…

"Сан Паоло" нервозно је чекао да се нешто догоди ове суботе поподне у дербију 4. кола Серије А и дочекали грешку везног реда гостију у 79. минуту, коју су сурово казнили Аркадијуш Милик и Лоренцо Инсиње: Наполи - Фиорентина 1:0 (0:0).

Пољак, који је 20-ак минута пре тога ушао уместо Дриса Мертенса, одиграо је савршен пас у простор за омаленог Инсињеа, који је десном ногом пласирао лопту поред Бартоломеја Драговског и постигао јубиларни, 50. погодак у Серији А. 

Шест их је дао у мечевима са Фиорентином, чији је тренер Стефано Пиоли био близу да потпуно "умртви" игру резервисаних Наполитанаца.

У уторак у 21 час, уз директан пренос на Арени спорт, фудбалери Црвене звезде и Наполија одиграће меч 1. кола Групе Ц, у којој су још Пари Сен Жермен и Ливерпул. Сви противници црвено-белих забележили су победе уочи почетка надметања у "групи смрти".

Тренер Наполитанаца, Карло Анћелоти, пружио је прве такмичарске минуте бившем штоперу Црвене звезде, Николи Максимовићу (26), који је пресдео на клупи победе над Лацијом (1:2) и Миланом (3:2), као и пораз од Сампдорије (3:0) у последњем мечу пред паузу због УЕФА лиге нација. Максимовић, који је прошлу сезону провео на позајмици у Спартаку из Москве, добро је одрадио посао у дуелу са младом и брзом навалом Виоле.

Његов шест година млађи имењак, бивши фудбалер Партизана и колега из репрезентације Србије, Миленковић, поново је заузео место у стартној постави "љубичастих". Миленковић је пожртвованом интервенцијом зауставио опасан продор Марија Руија, али је већ у следећој акцији његов тим савладан из прве праве шансе на мечу.

Инсиње је пронашао начин да савлада 21-годишњег Драговског за други гол ове сезоне. Тек тада, када је Пиоли наредио екипи да заигра офанзивније у потрази за изједначењем, Наполи је стигао и до друге добре шансе за гол, када је Драговски зауставио шут земљака, Пјотра Зјелинског.

"Виола" је у Напуљ дошла с две победе од старта (Кјево 6:1, Удинезе 1:0), али и одложеном утакмицом са Сампдоријом у гостима која ће бити одиграна у среду увече.

Фудбалери Наполија мучили су се до посљедњих десетак минута дуела са Фиорентином, а онда стигли до цијелог плијена поготком Лоренца Инсиња.

Наполи је на свом Сан Паолу са минималних 1:0 савладао Фиорентину па ће у доброј атмосфери кренути у Београд на утакмицу првог кола Групе Ц Лиге шампиона.

Нису Наполитанци пружили посебно добру игру у суботу увече, али су успјели да се врате на побједнички колосјек послије тешког пораза 3:0 од Сампдорије у прошлом колу.

За то се побринуо Лоренцо Инсиње, најрасположенији играч на терену у суботу увече, који је пропустио неколико шанси да би у 79. минуту коначно погодио.

Резервиста Милик послао је лопту у шеснаестерац, а Инсиње је побјегао Пецели и матирао Драговског за свој јубиларни 50. гол у Серији А.

Недуго затим Карло Анћелоти замијенио га је како би га сачувао за меч Лиге шампиона у уторак.

Омалени Наполитанац прије тога имао је још неколико добрих прилика, десетак минута раније покушао је главом, али је лопта отишла поред гола, у 61. минуту Драговски је „чупао“ лопту испод пречке, а једном је и затресао спољни дио мреже. 

Наполи је био много опаснији, посебно у другом полувремену, након успаванке у првих 45 минута током којих се Фиорентина одлично бранила и чувала "нулу".

У неколико наврата пробијали су фудбалери у свијетлоплавим дресовима по боковима, а онда пријетили убацивањима или продорима у средину, али су редом Хамшик, Мертенс, Зјелински били непрецизни.

На другој страни заказао је нападачки тандем Фиорентине Кјеза-Симеоне, а можда најбољу прилику пропустио је Кјеза крајем првог полувремена када је шутирао поред гола послије изгубљене лопте Алана на средини терена.

Наполи је послије изненађујућег пораза у прошлом колу од Сампдорије (3:0), уписао трећу побједу у сезони и изједначио се на табели са Јувентусом, који ће сутра играти против Сасуола.

Био је ово дуел двојице српских репрезентативаца, Николе Максимовића и Николе Миленковића. Обојица су одиграли цијелу утакмицу, а на крају се радовао старији Максимовић.

Наполи: Карнезис - Руи, Кулибали, Максимовић, Хисај - Зјелински, Хамшик, Алан - Инсиње (од 82. Рог), Мертенс (од 57. Милик), Каљехон (од 70. Унас).

Фиорентина: Драговски - Миленковић, Пацела, Уго, Бираги - Бенаси (од 80. Пјаца), Варету (од 64. Фернандес), Жерсон (од 60. Дабо) - Кјеза, Симеоне, Јесерик.

Извор: мондо.рс/мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар