Kako je Čelsi ostao bez Mbapea?!

Englezi vole kad driblaš, ali više vole kad se vraćaš u odbranu! Doduše, imao je samo 13 godina. . .

Fudbal 15.09.2018 | 23:30
Kako je Čelsi ostao bez Mbapea?!
Kilijan Mbape je otkrio informaciju u nedavnom intervjuu za Telegraf. Govorio je o “divnom iskustvu”, prvom u nekom velikom klubu. Bilo mu je tek 13 godina. Plavci su zvali na probu. Nije prošao. I kao i uvek u takvim situacijama navijači se sada podsmevaju rukovodiocima Čelsijeve omladinske škole.

A kako se sve zaista zbilo? U Intervjuu za Goal.com tadašnji skaut londonskog tima Danijel Bogapojašnjava: majka Fajza Lamari je stopirala posao. Vraćamo se u 2012. godinu…

“Doveo sam ga sa porodicom.  Bio je vešt, kao i sada. Igrao je protiv Čalrtona, dobili su sa 7:0”, počinje priča…

Ključan sastanak nedelju dana kasnije.

“Sedeli smo u kancelariji. Rekli smo: ‘Zadovoljni smo onim što smo videli od tebe, ali moramo da te pozovemo na još jednu probu, pa ćemo videti’. Sećam se i danas šta je majka rekla. Govorila je na francuskom, a ja sam prevodio. Rekla mi je: ‘Slušaj, moj momak se neće vraćati. Ako ga žele, nek ga uzmu sad ili će se za pet godina vratiti sa 50.000.000 evra’”, proročki je govorila mama.

Doduše, sad 50.000.000 evra izgleda premalo. Pari Sen Žermen je Mbapea platio 180.000.000! I Čelsi je video da se radi o velikom talentu, ali ipak nije uvideo koliko će zaista daleko dogurati tada 13-godišnji dečačić.

“Bio je kažem vrlo vest, driblao je dobro, ali u Engleskoj vole da vide da se igrač vraća u odbranu, da je vredan radnik. A u to vreme on nije bio baš vredan radnik. Defanzivno, nije to bilo to. Kada bi imao loptu u nogama bio je neverovatan. Bez lopte – nije se mnogo kretao”, priseća se Boga.

Zato je Čelsi želeo da dođe još jednom. Da vidi da li može to da popravi.  Ali mama nije htela da se opet vraća iz Pariza za London.

“Trebalo je da potpišemo ugovor s njim, ali da budemo pošteni, lako je to sada reći. U to vreme Čelsi je imao dobar tim”, završava Boga.

Šest godina kasnije sve je jasno. Ali zaista, lako je to sada reći.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Action Images

Komentari / 0

Ostavite komentar