Zvanično: Đurđević u Sportingu!

Pao klupski rekord - a tu je i klauzula 40. 000. 000 evra! Olimpijakos zaradio 2. 500. 000 evra na ovom transferu.  Đurđević zadužio broj 23 u Hihonu: Spreman sam odmah da igram, Španija važan korak u karijeri! Bivši prvotimac Olimpijakosa i Partizana je odisao samopouzdanjem na prezentaciji u novom klubu.

Fudbal 25.08.2018 | 14:15
Zvanično: Đurđević u Sportingu!
Uroš Đurđević karijeru će nastaviti u redovima španskog Sportinga iz Hihona. Srpski napadač prešao je iz Olimpijakosa koji je na ovom transferu zaradio 2.500.000 evra. Za isti novac je prošlog leta Đurđevićdošao u Pirej iz redova Partizana. 

Na ovaj način sprski napadač postao je novi rekorded, odnosno najskuplje pojačanje u istoriji španskog kluba. I ne samo to. U Đurđevićevom ugovoru postoji otkupna klauzula u visini od 40.000.000 evra, jer na taj način Sporting želi da se osigura u budućnosti. Inače, saradnja je potpisana na četiri godine, odnosno do leta 2022. godine.

Bivši fudbaler Partizana u Hihonu je potpisao ugovor u prisustva Darka Ristića i Borisava Đokića iz agencije International Sports Office.

Nekadašnji mladi reprezentativac Srbije danas je doputovao u Hihon, bilo je pitanje da li će uspeti do kraja dana da se završe papirologija i lekarski pregledi. Ipak, Sportingovi klupski operativci bili su veoma brzi, pa je saradnja ozvaničena.

Đurđević će u sredu održati konferenciju za novinare, a zatim će odraditi i prvi trening sa novim saigračima.

Prošle sezone srpski napadač je u dresu Olimpijakosa odigrao 29 utakmica i postigao sedam golova. Uglavnom je u igru ulazio sa klupe, a crveno-beli su inače imali sezonu za zaborav jer nisu osvojili nijedan trofej.

Uroš Đurđević je potpisao četvorogodišnji ugovor sa Sportingom iz Hihona, a onda je i zvanično promovisan kao novo pojačanje kluba iz Asturije, kojem je cilj ove sezone da se vrati u Primeru.

Bivši prvotimac Olimpijakosa i Partizana je odisao samopouzdanjem, spreman je odmah da "uleti u vatru", a u novom klubu je izabrao broj 23.

"Nisam se dvoumio kada je došla ponuda. Dolazak u Španiju može da bude veoma važan korak u mojoj karijeri. Spreman sam odmah da igram. Volim da budem blizu gola i koristim prostor", rekao je Đurđević i napomenuo da dobro poznaje finskog vezistu Robina Loda iz grčkog prvenstva, uz opasku da se nada da će mu namestiti puno golova.

Olimpijakos je od transfera zaradio 2.500.000, dok je srpski napadač potpisao četvorogodišnji ugovor sa novim klubom uz izlaznu klauzulu od čak 40.000.000 evra.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar