Званично: Ђурђевић у Спортингу!

Пао клупски рекорд - а ту је и клаузула 40. 000. 000 евра! Олимпијакос зарадио 2. 500. 000 евра на овом трансферу.  Ђурђевић задужио број 23 у Хихону: Спреман сам одмах да играм, Шпанија важан корак у каријери! Бивши првотимац Олимпијакоса и Партизана је одисао самопоуздањем на презентацији у новом клубу.

Фудбал 25.08.2018 | 14:15
Званично: Ђурђевић у Спортингу!
Урош Ђурђевић каријеру ће наставити у редовима шпанског Спортинга из Хихона. Српски нападач прешао је из Олимпијакоса који је на овом трансферу зарадио 2.500.000 евра. За исти новац је прошлог лета Ђурђевићдошао у Пиреј из редова Партизана. 

На овај начин спрски нападач постао је нови рекордед, односно најскупље појачање у историји шпанског клуба. И не само то. У Ђурђевићевом уговору постоји откупна клаузула у висини од 40.000.000 евра, јер на тај начин Спортинг жели да се осигура у будућности. Иначе, сарадња је потписана на четири године, односно до лета 2022. године.

Бивши фудбалер Партизана у Хихону је потписао уговор у присуства Дарка Ристића и Борисава Ђокића из агенције Интернатионал Спортс Оффице.

Некадашњи млади репрезентативац Србије данас је допутовао у Хихон, било је питање да ли ће успети до краја дана да се заврше папирологија и лекарски прегледи. Ипак, Спортингови клупски оперативци били су веома брзи, па је сарадња озваничена.

Ђурђевић ће у среду одржати конференцију за новинаре, а затим ће одрадити и први тренинг са новим саиграчима.

Прошле сезоне српски нападач је у дресу Олимпијакоса одиграо 29 утакмица и постигао седам голова. Углавном је у игру улазио са клупе, а црвено-бели су иначе имали сезону за заборав јер нису освојили ниједан трофеј.

Урош Ђурђевић је потписао четворогодишњи уговор са Спортингом из Хихона, а онда је и званично промовисан као ново појачање клуба из Астурије, којем је циљ ове сезоне да се врати у Примеру.

Бивши првотимац Олимпијакоса и Партизана је одисао самопоуздањем, спреман је одмах да "улети у ватру", а у новом клубу је изабрао број 23.

"Нисам се двоумио када је дошла понуда. Долазак у Шпанију може да буде веома важан корак у мојој каријери. Спреман сам одмах да играм. Волим да будем близу гола и користим простор", рекао је Ђурђевић и напоменуо да добро познаје финског везисту Робина Лода из грчког првенства, уз опаску да се нада да ће му наместити пуно голова.

Олимпијакос је од трансфера зарадио 2.500.000, док је српски нападач потписао четворогодишњи уговор са новим клубом уз излазну клаузулу од чак 40.000.000 евра.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар