Novi šef Izbornog štaba SDS-a

Ministar bezbjednosti BiH i član Glavnog odbora SDS-a Dragan Mektić više nije šef Izbornog štaba ove stranke za oktobarske opšte izbore.

Republika Srpska 15.08.2018 | 18:23
Novi šef Izbornog štaba SDS-a
Predsjedništvo SDS-a na posljednjoj sjednici smijenilo je Mektića sa te funkcije i umjesto njega za šefa Izbornog štaba imenovalo načelnika Teslića i predsjednika Glavnog odbora ove stranke Milana Miličevića.

Iako smjena prvog čovjeka izborne kampanje nepun mjesec prije njenog zvaničnog početka nikako nije uobičajena, Mektić kaže da nema apsolutno ništa sporno u tome.

- Ja sam imenovan za šefa Izbornog štaba prije nego što su formirane izborne liste. S obzirom na to da sam u međuvremenu stavljen za nosioca liste za Parlament BiH u prvoj izbornoj jedinici prirodno i logično je da neko drugi bude šef Izbornog štaba. Kada počne kampanja, ja ću svaki dan biti na terenu, a šef štaba će imati obaveza preko glave u centrali stranke. Zato je potpuno razumna odluka Predsjedništva stranke da imenuje drugog šefa štaba, a najbolje rješenje je svakako Milan Miličević - kaže Mektić.

S njim se u potpunosti slaže Miličević, koji kaže da nema apsolutno nikakvih skrivenih motiva u smjeni Mektića i njegovom imenovanju na tu funkciju.

- Kada je imenovan Izborni štab na čelu sa Mektićem usvojena je i odluka da su moguće smjene u njegovom sastavu nakon što budu usvojene izborne liste. Tom odlukom precizirano je da u Izbornom štabu ne treba da budu osobe koje su na izbornim listama, zato što postoji mogućnost da na neki način zloupotrijebe svoju ulogu u Izbornom štabu da bi usmjerili kampanju u pravcu koji njima lično odgovara - objašnjava Miličević.

On dodaje da je to jedini razlog zbog kojeg je odlučeno da Mektić više ne bude šef Izbornog štaba SDS-a.

- Da budem iskren, malo sam se otimao da ne budem imenovan za šefa štaba zato što je to izuzetno odgovoran i zahtjevan posao, a ja imam mnogo obaveza kao načelnik Teslića, ali naravno da nisam pobjegao od odgovornosti - kaže Miličević.

Ostale stranke

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik jedini je stranački lider koji je i na čelu Izbornog štaba svoje stranke, dok su u većini ostalih stranaka na toj funkciji osobe koje nisu na izbornim listama.

Tako je pored novoimenovanog šefa Izbornog štaba SDS-a Milana Miličevića, na toj funkciji u DNS-u Dragomir Jovičić, a u PDP-u Slaviša Marković. Nijedan od njih trojice nije kandidat ni za jednu funkciju na oktobarskim izborima.

(Glas Srpske)

Komentari / 20

Ostavite komentar
Name

Razmisljam

15.08.2018 16:29

Dodik ti je ko Vegeta u sve se mijesa,to sto narod nema nikakav ukus on tu prolazi.

ODGOVORITE
Name

Skeptik

15.08.2018 16:59

Ma Dodik ne vjeruje nikome oko sebe.

Name

Tim

15.08.2018 17:36

Podrska za predsjednika Vukotu!

Name

Milan

16.08.2018 04:29

Vukota pravi potez ali bojim se kasno..U paketu si ga trebao smijeniti i sa mjesta ministra kao i njegovog kuma. Valjda si se napokon uvjerio koliko su ovo nesposoni kadrovi i koju su štetu nanijeli SDS. Ali eto obišli su čitav svijet i sad mogu nazad u Prnjavor.

Name

Danko

16.08.2018 04:30

Nije trebao ni da bude na listi za parlament .

Name

Vlado

16.08.2018 06:13

Dobar potez ovo je davno trebalo da se uradi.

Name

Sa strane

15.08.2018 16:48

Još da su ga skinuli sa liste, pa da bez bruke glasam za SDS. Ovako ću glasati, ali sa osećajem blama.

ODGOVORITE
Name

Nostradamus

15.08.2018 17:30

U pravu si treba glasati za SDS pa kada dodju na vlast tek onda ocjeniti njihov rad. Ako bi gledali na pojedince nikada nebi ni glasao. Komplet opoziciju treba prvo dovesti na vlast dok su u opoziciji nemogu nista da urade.Zakleti Dodikovac je damno rekao da SDS u kojim opstinama je bio nemogu nista da urade jer Dodik u Banjaluci drzi sve resurse RS.To je on pricao sa zadovoljstvom i takvom arogancijom iako mi je familija bilo mi ga grozno slusati.

Name

AMG

15.08.2018 17:01

Konacno ovi u Sds poceli povlacit dobre poteze.

ODGOVORITE
Name

А

15.08.2018 17:09

Да ли је баш све тако? Ја вјерујем али не знам да ли вјерују и сви СДС- овци.

ODGOVORITE
Name

Veteran

15.08.2018 18:11

Ja nisam SDS ali u ovoga čovjeka imam povjerenje.Dovoljno sam rekao..

ODGOVORITE
Name

Neso Republika Srpska

15.08.2018 18:39

Pa sto smijeniste sefa izbornog staba kad sva vasa istrazivanja i izvori govore da vi pobjedjujete,sta li ce biti nakon izbora kad je sad ovako,"kod pobjednika"?!

ODGOVORITE
Name

ROMANIJA

15.08.2018 18:56

Nemoj se ti brinuti za nas SDS , brini se se ti za svog Covicevca Dodika i u koju cete prdekanu uletiti u oktobru, focanski zatvor ili Vojkovici, da se ja pitam u zenicki na busenje gdje najveci kriminalci robijaju i ludzaci koji imaju brnjice na ustima i ogrlice s bodljama , jedva bi Dodu cekali da dodje xaxaxaxaaaa

Name

Thanks for the info

15.08.2018 18:56

Biće borba za goli cenzus, eto šta će biti.

Name

Clan GLAVNOG ODBORA SDS

15.08.2018 19:47

Ovim je SDS pokazao da je stranka kojoj treba vjerovati.I ja sam jedan od sefova Izbornog staba, na listi sam, i sam sam trazio zamjenu ! Uz nas je narod , a uz podrsku naroda i nasa pobjeda ! Pobjeda razuma !

Name

Re član Glavnog

15.08.2018 21:14

Zašto ga prije ne smjeniste on vam je sa svojim izjavama nanio više štete nego SNSD i Dodik. Mislim da Mektić i nije trebao bizi na lisgi. Ima SDS puno mladih i školovanih koji su umnogomd bolje rješenjd od Mektića koji treba u penziju.

Name

miso

15.08.2018 18:44

Bravo kralju ti nam donosiš radost uRS.

ODGOVORITE
Name

Vlado

16.08.2018 04:30

Pravi potez.

ODGOVORITE
Name

Pravda

16.08.2018 04:33

Još da mu Vukota zabrani izjave za medije u predizbornoj kampanji bilo bi dobro. Svojim izjavama je uveliko umanjio izglede da SDS ostvari dobar rezultat na izborima.

ODGOVORITE
Name

RAJNA

16.08.2018 09:22

Pravi čovjek na pravo mjesto, Mektic je dobar, al nije za ovaj posao. Sad je Teslic 1 na 1 . Sa Vukotom do pobjede, on je jedini spas ovom narodu . Vukova ima sposobnost i hrabrost da iznese kampanju , jako je dobar govornik i nema problem da kaze ono sto treba reci . Mjesto predsjednik RS je veoma bitno jer je on taj koji predlaže predsjednika. Vlade, ako pobjedi ledena kraljice, Dodik će biti predsjednik. To je smisao cijele kampanje da Dodik dođe za predsjednika Vlade , da sa te pozicije lakše odlučuje , a ledena kraljica će otići u zasluženu mirovinu , ona će obilaziti spomenike i butike na pauzi.

ODGOVORITE