Perperoglu dolazi u Crvenu zvezdu?!

Zvezda pregovara sa trostrukim osvajačem Evrolige! Šampion Srbije Crvena zvezda u pregovorima je sa grčkim košarkašem Startosom Perperogluom, prenosi "Eurohoops".  Iskusni grčki košarkaš, trostruki osvajač Evrolige, mogao bi da pojača crveno-bele.

Košarka 02.08.2018 | 21:10
Perperoglu dolazi u Crvenu zvezdu?!
Zvezda i Perperoglu već neko vreme pregovaraju i blizu su postizanja zvaničnog dogovora.

Perperoglu je trenutno slobodan agent, a minule sezone nastupao je za izraelski Hapoel iz Jerusalima.

U dresu Izraelaca je nastupao u Evrokupu, takmičenju kojem se naredne sezone priključuje Zvezda, a prosečno je beležio 8,2 poena, 3,2 skoka i 1,3 asistencije po meču za 24 minuta na parketu.

Prethodnih deset godina ovaj 33-godišnji košarkaš bio je član evroligaških ekipa, a tri puta je osvajao titulu EL, sa Panatinaikosom 2009. i 2011, kao i sa Olimpijakosom 2013. godine.

Novi trener Zvezde Milan Tomić imao je već priliku da sarađuje sa iskuskim Grkom, pošto je u Olimpijakosu radio kao pomoćnik isto kada je Perperoglu nastupao za crveno-bele iz Pireja.

Pored PAO i Olimpijakosa, Stratos je branio boje još i Panioniosa, Efesa i Barselone.

Zvezda je za sada već dovela Majka Cirbesa, Dušana Ristića, Majkla Odža i Bilija Berona, a spekuliše se da je blizu crveno-belih još jedan osvajač Evrolige, bivši as Cedevite Demetris Nikols.

Zvučna vest iz Španije.

Grčki internacionalac Stratos Perperoglu (33 godine, 203 centimetara) potencijalno je pojačanje Crvene zvezde mts za sledeću sezonu.

Nekadašnji igrač Panatinaikosa, Olimpijakosa, Efesa i Barselone navodno je u pregovorima sa šampionom Srbije, posle sezone koju je proveo u Hapoelu iz Jerusalima.

Perperoglu igra na krilnim pozicijama i mogao bi da bude iskusno pojačanje ekipi Milana Tomića, sa kojim je u Olimpijakosu osvojio jednu od svoje tri titule šampiona Evrolige.

Perperoglu je košarku počeo da igra u Ilisijakosu, potom je bio član Panionisa, a zatim je nastupao za Panatinaikos i Olimpijakos.

Sa oba konkurentska kluba osvojio je titule u Evroligi. Sa Panatinaikosom trijumfovao je dva puta - 2009. i 2011. godine, a sa Olimpijakosom 2013.

Nakon odlaska iz Grčke nastupao je u Efesu, Barseloni i prošle sezone u Hapoelu iz Jerusalima, gde je u Evrokupu beležio prosečno 8,2 poena, 3,2 skoka i 1,3 asistencije po utakmici.

U kolekciji trofeja ima i četiri titule prvaka Grčke, kao i tri pehara grčkog kupa, dok je sa reprezentacijom osvojio bronzanu medalju na Eurobasketu 2009. godine u Poljskoj.

- PRELAZNI ROK ZVEZDE -

DOŠLI: Bili Beron (Eskišehir), Dušan Ristić (Arizona), Majkl Odžo (FMP), Maik Cirbes (Bajern).

OTIŠLI: Matijas Lesor (Unikaha)

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar