Перпероглу долази у Црвену звезду?!

Звезда преговара са троструким освајачем Евролиге! Шампион Србије Црвена звезда у преговорима је са грчким кошаркашем Стартосом Перпероглуом, преноси "Еурохоопс".  Искусни грчки кошаркаш, троструки освајач Евролиге, могао би да појача црвено-беле.

Кошарка 02.08.2018 | 21:10
Перпероглу долази у Црвену звезду?!
Звезда и Перпероглу већ неко време преговарају и близу су постизања званичног договора.

Перпероглу је тренутно слободан агент, а минуле сезоне наступао је за израелски Хапоел из Јерусалима.

У дресу Израелаца је наступао у Еврокупу, такмичењу којем се наредне сезоне прикључује Звезда, а просечно је бележио 8,2 поена, 3,2 скока и 1,3 асистенције по мечу за 24 минута на паркету.

Претходних десет година овај 33-годишњи кошаркаш био је члан евролигашких екипа, а три пута је освајао титулу ЕЛ, са Панатинаикосом 2009. и 2011, као и са Олимпијакосом 2013. године.

Нови тренер Звезде Милан Томић имао је већ прилику да сарађује са искуским Грком, пошто је у Олимпијакосу радио као помоћник исто када је Перпероглу наступао за црвено-беле из Пиреја.

Поред ПАО и Олимпијакоса, Стратос је бранио боје још и Паниониоса, Ефеса и Барселоне.

Звезда је за сада већ довела Мајка Цирбеса, Душана Ристића, Мајкла Оџа и Билија Берона, а спекулише се да је близу црвено-белих још један освајач Евролиге, бивши ас Цедевите Деметрис Николс.

Звучна вест из Шпаније.

Грчки интернационалац Стратос Перпероглу (33 године, 203 центиметара) потенцијално је појачање Црвене звезде мтс за следећу сезону.

Некадашњи играч Панатинаикоса, Олимпијакоса, Ефеса и Барселоне наводно је у преговорима са шампионом Србије, после сезоне коју је провео у Хапоелу из Јерусалима.

Перпероглу игра на крилним позицијама и могао би да буде искусно појачање екипи Милана Томића, са којим је у Олимпијакосу освојио једну од своје три титуле шампиона Евролиге.

Перпероглу је кошарку почео да игра у Илисијакосу, потом је био члан Паниониса, а затим је наступао за Панатинаикос и Олимпијакос.

Са оба конкурентска клуба освојио је титуле у Евролиги. Са Панатинаикосом тријумфовао је два пута - 2009. и 2011. године, а са Олимпијакосом 2013.

Након одласка из Грчке наступао је у Ефесу, Барселони и прошле сезоне у Хапоелу из Јерусалима, где је у Еврокупу бележио просечно 8,2 поена, 3,2 скока и 1,3 асистенције по утакмици.

У колекцији трофеја има и четири титуле првака Грчке, као и три пехара грчког купа, док је са репрезентацијом освојио бронзану медаљу на Еуробаскету 2009. године у Пољској.

- ПРЕЛАЗНИ РОК ЗВЕЗДЕ -

ДОШЛИ: Били Берон (Ескишехир), Душан Ристић (Аризона), Мајкл Оџо (ФМП), Маик Цирбес (Бајерн).

ОТИШЛИ: Матијас Лесор (Уникаха)

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар