Iguain na pregledima u Milanu: Nisam htio iz Juventusa!

Argentinski fudbaler Gonsalo Iguain na završnim pregledima je u Milanu, gde bi trebalo da pređe iz Juventusa.  DOGAĐA SE: Bonući u Juventus, Iguain u Milan.  Obistinile su se informacije italijanskih medija da je na pomolu velika razmena Juventusa i Milana.

Fudbal 02.08.2018 | 17:30
Iguain na pregledima u Milanu: Nisam htio iz Juventusa!
Iguain je postao višak dolaskom Kristijana Ronalda, kojeg je Juventus platio 100 miliona evra, pa je morao finansijski da se 'olakša'.

Argentinac je stigao u "grad mode" kako bi obravio zdravstvene preglede pre potpisa sa sedmostrukim osvajačem Lige šampiona.

"Nisam želeo da idem iz Juventusa, ali šta je tu je. Nisu imali izbora zbog finansijskih promena u klubu i poželeli su mi sve najbolje. Posle svega što sam učinio za njih, mislim da sam zaslužio više poštovanja, ali to je fudbal", izjavio je Iguain po dolasku u Milano.

U zamenu za Iguaina u "Staru damu" vratio se Leonardo Bonuči, a "Rosonere" je pojačao još i Matija Kaldara.

Milan će zvanično pozajmiti Iguaina za 18 miliona evra, dok će onda sledećeg leta imati opciju da ga otkupi za još 36 miliona.ž

"Srećan sam zbog novog izazova. Pozdravljam sve navijače Milana, ali i Juventusa. Kada odradim medicinske preglede potpisaću ugovor, a pričao sam i sa Gatuzom", izjavio je Iguain za "sportItalia".

Argentinski napadač je tokom dve sezone u Torinu postigao je 55 golova na 105 nastupa i osvojio dve titule Serije A.



Gonzalo Iguain i Matija Kaldara u Milan. U suprotnom pravcu Leonardo Bonući!

Ono o čemu su pisali italijanski mediji danas se zaista i dešava!

Argentinski napadač je u Juventusu dočekao svog nekadašnjeg saigrača iz Real Madrida Kristijana Ronalda, ali im se putevi ipak razilaze.

Iguain je doputovao u sredu uveče u Milano, gde su ga čekali oduševljeni navijači.

"Osećam se sjajno, čim završim lekarske preglede, potpisaću ugovor. Želim da pozdravim navijače Milana, ali i navijače Juventusa koji su mi uvek davali podršku", izjavio je nekadašnji napadač Napolija i Real Madrida po dolasku u Milano.

Milan će za njega dati 18 miliona evra (za pozajmicu), a uz dodatnih 36 miliona evra na kraju sezone 2018/19. moći će da otkupi ceo njegov ugovor.

Za razliku od Iguaina, 24-godišnji Kaldara i 31-godišnji Bonući su morali da lete "preko bare". Oni su doputovali u Italiju danas pre podne i odmah se uputili na lekarske preglede. Jedan u Milan, drugi u Juventus.

Pozajmica Iguaina u Milan, možda, i nije iznenađenje, ali povratak štopera Leonarda Bonućija u Juventus svakako jeste.

Jer, on je pre godinu šokirao celu italijansku fudbalsku javnost (pa i evropsku), odlučivši da se iz Torina preseli u Milano. 

"Je l' to vic?", upitao je tada legendarni Alesandro del Pjero, i sam ne verujući da bi Bonući mogao da napusti njegov Juventus.

Koliko je Bonući tada naljutio i razočarao navijače Juventusa dovoljni govori današnja slika ispred medicinskog centra torinskog kluba. NIJEDAN navijač Juventusa nije došao, što se inače nikad ne dešava kada dolazi neki novi fudbaler u klub.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar