Игуаин на прегледима у Милану: Нисам хтио из Јувентуса!

Аргентински фудбалер Гонсало Игуаин на завршним прегледима је у Милану, где би требало да пређе из Јувентуса.  ДОГАЂА СЕ: Бонући у Јувентус, Игуаин у Милан.  Обистиниле су се информације италијанских медија да је на помолу велика размена Јувентуса и Милана.

Фудбал 02.08.2018 | 17:30
Игуаин на прегледима у Милану: Нисам хтио из Јувентуса!
Игуаин је постао вишак доласком Кристијана Роналда, којег је Јувентус платио 100 милиона евра, па је морао финансијски да се 'олакша'.

Аргентинац је стигао у "град моде" како би обравио здравствене прегледе пре потписа са седмоструким освајачем Лиге шампиона.

"Нисам желео да идем из Јувентуса, али шта је ту је. Нису имали избора због финансијских промена у клубу и пожелели су ми све најбоље. После свега што сам учинио за њих, мислим да сам заслужио више поштовања, али то је фудбал", изјавио је Игуаин по доласку у Милано.

У замену за Игуаина у "Стару даму" вратио се Леонардо Бонучи, а "Росонере" је појачао још и Матија Калдара.

Милан ће званично позајмити Игуаина за 18 милиона евра, док ће онда следећег лета имати опцију да га откупи за још 36 милиона.ж

"Срећан сам због новог изазова. Поздрављам све навијаче Милана, али и Јувентуса. Када одрадим медицинске прегледе потписаћу уговор, а причао сам и са Гатузом", изјавио је Игуаин за "спортИталиа".

Аргентински нападач је током две сезоне у Торину постигао је 55 голова на 105 наступа и освојио две титуле Серије А.



Гонзало Игуаин и Матија Калдара у Милан. У супротном правцу Леонардо Бонући!

Оно о чему су писали италијански медији данас се заиста и дешава!

Аргентински нападач је у Јувентусу дочекао свог некадашњег саиграча из Реал Мадрида Кристијана Роналда, али им се путеви ипак разилазе.

Игуаин је допутовао у среду увече у Милано, где су га чекали одушевљени навијачи.

"Осећам се сјајно, чим завршим лекарске прегледе, потписаћу уговор. Желим да поздравим навијаче Милана, али и навијаче Јувентуса који су ми увек давали подршку", изјавио је некадашњи нападач Наполија и Реал Мадрида по доласку у Милано.

Милан ће за њега дати 18 милиона евра (за позајмицу), а уз додатних 36 милиона евра на крају сезоне 2018/19. моћи ће да откупи цео његов уговор.

За разлику од Игуаина, 24-годишњи Калдара и 31-годишњи Бонући су морали да лете "преко баре". Они су допутовали у Италију данас пре подне и одмах се упутили на лекарске прегледе. Један у Милан, други у Јувентус.

Позајмица Игуаина у Милан, можда, и није изненађење, али повратак штопера Леонарда Бонућија у Јувентус свакако јесте.

Јер, он је пре годину шокирао целу италијанску фудбалску јавност (па и европску), одлучивши да се из Торина пресели у Милано. 

"Је л' то виц?", упитао је тада легендарни Алесандро дел Пјеро, и сам не верујући да би Бонући могао да напусти његов Јувентус.

Колико је Бонући тада наљутио и разочарао навијаче Јувентуса довољни говори данашња слика испред медицинског центра торинског клуба. НИЈЕДАН навијач Јувентуса није дошао, што се иначе никад не дешава када долази неки нови фудбалер у клуб.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар