Čaša mlijeka jednaka porciji lososa

Mleko predstavlja jedan od najzastupljenijih napitaka na čiju smo konzumaciju naviknuti od rođenja.

Zdravlje 26.07.2018 | 08:17
Čaša mlijeka jednaka porciji lososa
Obiluje vitaminima i mineralima koji doprinose našem zdravlju, kao i proteinima i ugljenim hidratima koji dodatno pospešuju funkcionisanje celokupnog organizma. Zahvaljujući tome, mleko ima veliki nutritivni značaj kako kod odraslih, tako i kod dece.

Fosfor koji se nalazi u mleku pomaže jačanju kostiju i stvara energiju, vitamin D održava čvrstoću kostiju, dok je vitamin B12 izuzetno važan za proizvodnju crvenih krvnih zrnaca i pravilnu funkciju nervnog sistema.

Mleko sadrži i vitamin B2 koji hranu pretvara u energiju i niacin koji održava nivo šećera i masnih naslaga, a dodatno i vitamin A koji pospešuje imunološki sistem.

Pročitajte još - Mleko je važno za razvoj

Jedna čaša mleka svako jutro osigurava telu dovoljnu količinu vitamina D i to kao da ste pojeli 90 grama lososa, kalcijuma kao da ste pojeli manju porciju brokolija, dovoljno kalijuma koji možete naći u jednoj banani i fosfor, jednak količini koja se nalazi u porciji graška.

Takođe, konzumacija mleka pred spavanje obezbeđuje dublji, mirniji i duži san koji je veliki faktor za ljudsko zdravlje.

Novosti
foto:internet

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Anonimus

27.07.2018 14:07

Zasto niste objavili poruku da u mlijeku nema omega 3 koji spusta pritisak i razvija mozak te da ljudi ne treba da piju mlijeko posle 5ce gofine

ODGOVORITE