Baloteli dogovorio strašan ugovor u Marselju!

Ubedljivo najplaćeniji igrač u timu, Olimpik se baš isprsio.

Fudbal 05.07.2018 | 19:45
Baloteli dogovorio strašan ugovor u Marselju!
Bio je viđen pred vratima italijanskog fudbala, a sada je praktično jasno - Mario Baloteli ostaje u Francuskoj!

Informacije sa više strana govore da je agent Mino Rajola za Balotelija izboksovao strašan ugovor u Marselju i da takve pare još nije imao u svojoj karijeri! Radi se o sumi od 7.200.000 evra, što je tačno 600.000 evra mesečno. Olimpik se mesecima pominjao kao potencijalno nova destinacija za povratnika u italijansku reprezentaciju, a očigledno je da je klupska uprava rešila baš da se otvori kako bi dobila ono što dugo želi. Ugovor će biti potpisan na četiri godine. 

Baloteli će tako postati ubedljivo najplaćeniji igrač u timu ispred Luiza Gustava i Dimitrija Pajea, koji imaju po 500.000 evra mesečno. Ipak, Baloteli je i dalje svetlosnim godinama daleko za najplaćenijim trilingom francuskog prvenstva. Naravno, radi se o trozupcu Pari Sen Žermena Nejmar - Kavani - Mbape čiji je mesečni prihod preko 6.000.000 evra! Nejmar zarađuje 3.067.000, Kavani 1.540.000, a Mbape 1.500.000 evropskih novčanica na kraju svakog meseca. Balotelijeva primanja biće u rangu onoga što u Pari Sen Žermenu zarađuju Julijan Draksler i Marko Verati.

Iako je Baloteliju ugovor sa Nicom tehnički istekao, Nica sa Italijanom ima potpisan sporazum po kojem će njegov sledeći klub morati da isplati fiksno obeštećenje od 10.000.000 evra. Baloteli je nedavno odbio brutalnu ponudu neimenovanog kineskog kluba koji mu je na sto stavio ček na čak 30.000.000 evra godišnje! Nekadašnji igrač Intera, Milana, Mančester Sitija i Liverpula je to glatko odbio pošto želi da ostane u Evropi. ž

S obzirom da Baloteli dolazi, izgledno je da će neko iz trilinga Mitroglu – N'Žije – Žermen morati da ode.

Prošlosezonski finalista Lige Evrope će i naredne sezone nastupati u istom takmičenju, a američki investitori koji su preuzeli Marselj daju Rudiju Garsiji ozbiljan novac da sastavi tim za Ligu šampiona. 

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar