Plata od 1.757 € za proizvodnju bureka

Jedna pekara u Sloveniji prošle je godine na strana tržišta izvezla oko četiri miliona evra vrednih proizvoda, od ukupno 33 miiona evra prihoda od prodaje.

Zanimljivosti 04.07.2018 | 11:31
Plata od 1.757 € za proizvodnju bureka
Najveće povećanje zabeleženo je u izvozu u Hrvatsku, gde su osnovali kompaniju ćerku 2014. godine.

- U poslednje tri godine prodaja u Hrvatskoj porasla je na 2,7 miliona evra. Takođe, sve više izvozimo u Švedsku i Austriju, a naš se rast usporava u Hrvatskoj. Sada planiramo da povećamo rast na nemačkom tržištu, zbog čega smo tamo otvorili kancelariju - kaže Silvester Pečjak, koji vodi porodični posao od svoje 26. godine, a ima 40 godina.

U jednom intervjuu Silvester je rekao da bi bio vrlo zadovoljan ako bi pekara ostvarila 35 miliona evra prihoda u trenutku njegovod odlaska u penziju.

- U poslednje vreme smo brzo rastali jer smo se dobro pripremili za gubitak tržišta, što je za nas značila prodaja Merkatora. Zato smo se intenzivno usredsredili na druga tržišta, pa smo u skladu s tim povećali naše ciljeve - kaže Silvester Pečjak.

 
Ova pekara je dobro poznata po tome što su plate daleko iznad proseka industrije i iznad prosečne plate u Sloveniji - prošle godine dosegnule su bruto 1,757 evra.

(Blic)

Komentari / 0

Ostavite komentar