Ne posjećujete dovoljno često toalet? To nije dobro!

Pedesettrogodišnjem Australijancu konstipacija umalo nije "došla glave", jer je zbog zatvora izgubio osećaj u nogama.

Zdravlje 27.06.2018 | 11:09
Ne posjećujete dovoljno često toalet? To nije dobro!
Ovog sredovečnog muškarca nekoliko dana je boleo stomak, bio naduven, a osećao je i mučninu. Međutim, sve dok nije izgubio osećaj u nozi nije mu padalo na pamet da poseti lekara.

Posle nekoliko dana zatvora, noga je počela da mu trne i bila je hladna na dodir. Tada je odlučio da ode kod lekara, prenosi "Indi100".

Pošto u medicinskom kartonu nije bilo naznaka da je zloupotrebljavao narkotike, a što su pokazala i detaljna istraživanja, dodatne pretrage navele su lekare da shvate da pacijent mora da obavi veliku nuždu.

Međutim, pošto je imao zatvor nekoliko dana, lekari su zakazali hitnu operaciju. Zbog konstipacije creva su se proširila te su na taj način stvorila pritisak na arterije, zbog čega je ovaj muškarac trpeo nesnosne bolove. Lekrai kažu da su mu noge toliko utrnule da nije mogao da hoda.

Tim stručnjaka je tokom opearacije uklonio čak dva litra fekalija. Bile su potrebne gotovo dve sedmice da ovaj čovek ponovo stane na svoje noge.

B 92
foto:internet

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Saša

29.06.2018 09:02

Prirodni sok od zove je najbolje rješenje za navedeni problem.Provjereno na ličnom primjeru-neke godine trodnevni zatvor koji nije bio nimalo prijatan.

ODGOVORITE