Kolarov: Jedan igrač je rekao...

Lako je biti najbolji među slabima! "Oni su dobri, ali i mi smo dobri. Oni ne znaju da igraju na bod, pa neka nas pobede", rekao je kapiten "orlova" Aleksandar Kolarov i imao poruku za saigrače: "Lako je biti najbolji među slabima, budi najbolji među najboljima".

Fudbal 26.06.2018 | 22:30
Kolarov: Jedan igrač je rekao...
"Odigrao sam mnoge velike utakmice, ali ovo mi je najvažnija u karijeri", rekao je kapiten reprezentacije Srbije Aleksandar Kolarov dan pred duel 3. kola Grupe E, koji to i nije.

Nije, jer takmičenje po grupama podrazumeva bodove, kalkulacije, varijante, ali se nekako učešće našeg tima na Svetskom prvenstvu u Rusiji svelo na to - ili oni ili mi.

A, oni su Brazil.

"Ovo je pozornica koja se dešava jednom u karijeri. Uvek želiš da budeš najbolji. Ima ona da je lako biti najbolji među slabima, ali ajde da budemo najbolji sa najboljima", rekao je Kolarov, koji se nasmejao samo jednom tokom konferencije na kojoj mu je društvo pravio selektor Mladen Krstajić.

Bilo je to kada je pitanje postavio Dejan Rambo Petković, koji je posle nezaboravne karijere u Brazilu ostao da radi u toj zemlji kao stručni konsultant lista "O Globo".

Rambo i nije postavio pitanje, koliko je konstatovao da u sredu u 20 časova na stadionu Spartaka iz Moskve neće Srbija biti ta koja će imati više da izgubi, već...

"Uvek igram sam protiv sebe. Biće fudbalski teška utakmica. Ako Brazil priča o tome da ima pritisak, onda ga imamo i mi. Znamo da se nosimo sa time. Psihologija će uticati na ishod meča. Lako je reći - pobediću, ali trebalo bi videti šta si spreman da uradiš za trijumf", poručio je i iskreno rekao...

"Meni je sutra finale karijere. Na taj način ću prići utakmici sa Brazilom. Sigurno i mlađi igrači znaju šta ih očekuje. To je velika pozornica, kakva se doživljava jednom u karijeri. Lepo je neko rekao: 'Lako je biti najbolji među slabima, budi najbolji protiv najboljih'", poručio je Kolarov i potom još slikovitije pokazao koliko veruje u saigrače i sebe:

"Ubeđen sam da možemo da pobedimo. Oni su dobri, ali i mi smo dobri. Oni ne znaju da igraju na bod, pa neka nas pobede. Ove sezone sam se u klubu vraćao iz mrtvih. To mi mnogo znači. Ne verujem da će nas potceniti".

O Alisonu, VIlijanu, Fernandinju, ali i slobodnjaku

"Trebalo bi da igramo kao tim. Daj Bože da bude slobodan udarac, sigurno ću probati. Alison je sjajan golman, ali ja pucam od samopouzdanja. Sutra nam je utakmica 'biti ili ne biti'. Da će nam biti lako – neće. Oni su sjajno izbalansirani u veznom redu, sa Fernadinjom koji je možda najbolji na tom mestu u svetu".

Izvor: mondo.rs

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

FUDBAL JE SAMO IGRA

26.06.2018 23:06

JEDINI NORMALAN U NACIONALNOM TIMU SRBIJE PRICA O FUDBALU U CEMU JE DOBAR A NE PRICA GLUPOSTI LUDZAKA LAZANSKOG TO KOLAROV TI VOLIS SRBIJU ALI NE MRZIS DRUGE

ODGOVORITE
Name

Rainer 1893

27.06.2018 07:12

Momci, ajde samo naprjed!!!! Citav Offenbach je zu Vas!!!!

ODGOVORITE