Mihajlović tek došao u Sporting, a već ga tjeraju!

Srpski trener Siniša Mihajlović napustiće Sporting iako je tek pre osam dana stigao u lisabonski klub, prenose lokalni listovi Rekord i Bola.  Mihajlović ide iz Sportinga posle osam dana! Šta će biti sa 6. 000. 000 evra? Nije počeo ni da radi, a već je na izlaznim vratima!

Fudbal 26.06.2018 | 21:45
Mihajlović tek došao u Sporting, a već ga tjeraju!
ŠOK: Mihajlovića smjenjuju nakon OSAM dana! Nevjerovatne stvari dešavaju se u portugalskom Sportingu.

Kako se navodi, glavni razlog tome je smena uprave i prvog čoveka kluba Bruna De Karvalja, odnosno dolazak novih ljudi koji žele drugog trenera.

Mihajlović je dogovorio trogodišnji ugovor vredan ukupno šest miliona evra, ali postoji opcija da se raskine u roku od 15 dana i to će novi čelnici iskoristiti.

Prethodno je radio u Seriji A kao trener Bolonje, Katanije, Fiorentine, Sampdorije, Milana i Torina, kao i kao selektor reprezentacije Srbije. 

U Sportingu je već mesecima velika kriza, koja je počela nakon što je oterani predsednik De Karvaljo javno kritikovao igrače, a onda sredinom maja navijači ih napali u trening centru i demolirali svlačionice. 

Igrači su odgovornost za to prebacili na De Karvalja, pa ih ne nekolicina, među kojima i nosioci igre golman Rui Patrisio, Vilijam Karvaljo, Bas Dost.... napustili klub ovog leta.

Siniša Mihajlović nakon šestomjesečne pauze vratio se trenerskom poslu, a nekadašnji strateg Bolonje, Katanije, Fiorentine, Sampdorije, Milana i Torina preuzeo je Sporting iz Lisabona.

Ipak, prema informacijama portugalskih medija, Miha bi sa ove funkcije mogao biti smijenjen nakon samo osam dana provedenih u taboru "zeleno-bijelih".

Klub prolazi kroz veliku krizu, nakon što su huligani fizički nasrnuli na igrače krajem prošle sezone, čime su željeli da im se "osvete" za to što nisu uspjeli da izbore plasman u Ligu šampiona.

Nedugo zatim, brojni igrači napustili su Sporting nezadovoljni dešavanjima u klubu, nakon čega su navijači osuli drvlje i kamenje po predsjedniku Bruni de Karvalju.

Iako je nedavno potpisao trogodišnji ugovor, Mihajlović bi mogao napustiti Lisabon jer je upravo sa de Karvaljom dogovarao saradnju, a "opozicija" u klubu čini sve kako bi ga otjerala iz kluba.

U ugovoru koji je Mihajlović potpisao, postoji nekoliko klauzulu prema kojima klub ne bi imao obavezu da isplati trenera ukoliko ga otpusti u prvih 15 dana, odnosno prije početka priprema.

Portugalski mediji prenose da bi nekadašnji selektor Srbije ipak dobio određeni novac i u slučaju otkaza, i to oko dva miliona evra, što je nešto manje od dogovorene godišnje plate.

Dogovor je dostignut, samo treba da se ozvaniči: Siniša Mihajlović neće biti trener Sportinga iz Lisabona iako je došao na klupu tog kluba pre osam dana! Razlog - odlazak iz kluba Bruna de Karvalja. Miha je bio želja bivšeg predsednika, a sada privremena uprava koja vodi klub želi drugog trenera.

I ovaj rastanak biće zvaničan u toku dana, pišu brojni portugalski mediji.

A kako Sporting planira da otpusti trenera koga je zaposlio pre osam dana? U ugovoru trenera i klubova u Portugaliji, navodno, postoji opcija da se ugovor raskine posle 15 dana, a sada to Sporting želi da iskoristi. Dakle, ne da daju otkaz Mihi, već da samo "ponište" ugovor. Pa bi se ovaj period vodio kao "proba".

Mihajlović je trebalo da zaradi 6.000.000 za tri godine, a Sporting sada traži način kako da ovaj razlaz uradi finansijski što bezbolnije. Pojedini mediji navode da bi za rastanak Mihajlović mogao da dobije 2.000.000 evra, ali to je za sada sve na nivou nezvaničnih informacija.

Kako navode brojni portugalski mediji, Mihajlović praktično još nije počeo da radi u Sportingu, nije okupio igrače, vodio treninge. Situacija u Sportingu trenutno je potpuno pobrkana: klub nema predsednika (izbori su 8. septembra), sada nema ni trenera, a devet igrača je najavilo da će otići iz kluba ovoga leta, poznat je slučaj napada navijača na igrače prošle sezone.

Da stvar bude još bizarnija, Miha je već doveo bio prvo pojačanje, a to je Emilijano Vivijano. Sampdoriji je pripalo oko 2.000.000 evra za pojačanja. Šta će sa njim biti, to ćemo tek da vidimo.

Ali, izgleda da je Miha završio posao u Sportingu pre nego što ga je i počeo.

Izvor: B92/mozzartsport/mondo.ba

Komentari / 0

Ostavite komentar