Михајловић тек дошао у Спортинг, а већ га тјерају!

Српски тренер Синиша Михајловић напустиће Спортинг иако је тек пре осам дана стигао у лисабонски клуб, преносе локални листови Рекорд и Бола.  Михајловић иде из Спортинга после осам дана! Шта ће бити са 6. 000. 000 евра? Није почео ни да ради, а већ је на излазним вратима!

Фудбал 26.06.2018 | 21:45
Михајловић тек дошао у Спортинг, а већ га тјерају!
ШОК: Михајловића смјењују након ОСАМ дана! Невјероватне ствари дешавају се у португалском Спортингу.

Како се наводи, главни разлог томе је смена управе и првог човека клуба Бруна Де Карваља, односно долазак нових људи који желе другог тренера.

Михајловић је договорио трогодишњи уговор вредан укупно шест милиона евра, али постоји опција да се раскине у року од 15 дана и то ће нови челници искористити.

Претходно је радио у Серији А као тренер Болоње, Катаније, Фиорентине, Сампдорије, Милана и Торина, као и као селектор репрезентације Србије. 

У Спортингу је већ месецима велика криза, која је почела након што је отерани председник Де Карваљо јавно критиковао играче, а онда средином маја навијачи их напали у тренинг центру и демолирали свлачионице. 

Играчи су одговорност за то пребацили на Де Карваља, па их не неколицина, међу којима и носиоци игре голман Руи Патрисио, Вилијам Карваљо, Бас Дост.... напустили клуб овог лета.

Синиша Михајловић након шестомјесечне паузе вратио се тренерском послу, а некадашњи стратег Болоње, Катаније, Фиорентине, Сампдорије, Милана и Торина преузео је Спортинг из Лисабона.

Ипак, према информацијама португалских медија, Миха би са ове функције могао бити смијењен након само осам дана проведених у табору "зелено-бијелих".

Клуб пролази кроз велику кризу, након што су хулигани физички насрнули на играче крајем прошле сезоне, чиме су жељели да им се "освете" за то што нису успјели да изборе пласман у Лигу шампиона.

Недуго затим, бројни играчи напустили су Спортинг незадовољни дешавањима у клубу, након чега су навијачи осули дрвље и камење по предсједнику Бруни де Карваљу.

Иако је недавно потписао трогодишњи уговор, Михајловић би могао напустити Лисабон јер је управо са де Карваљом договарао сарадњу, а "опозиција" у клубу чини све како би га отјерала из клуба.

У уговору који је Михајловић потписао, постоји неколико клаузулу према којима клуб не би имао обавезу да исплати тренера уколико га отпусти у првих 15 дана, односно прије почетка припрема.

Португалски медији преносе да би некадашњи селектор Србије ипак добио одређени новац и у случају отказа, и то око два милиона евра, што је нешто мање од договорене годишње плате.

Договор је достигнут, само треба да се озваничи: Синиша Михајловић неће бити тренер Спортинга из Лисабона иако је дошао на клупу тог клуба пре осам дана! Разлог - одлазак из клуба Бруна де Карваља. Миха је био жеља бившег председника, а сада привремена управа која води клуб жели другог тренера.

И овај растанак биће званичан у току дана, пишу бројни португалски медији.

А како Спортинг планира да отпусти тренера кога је запослио пре осам дана? У уговору тренера и клубова у Португалији, наводно, постоји опција да се уговор раскине после 15 дана, а сада то Спортинг жели да искористи. Дакле, не да дају отказ Михи, већ да само "пониште" уговор. Па би се овај период водио као "проба".

Михајловић је требало да заради 6.000.000 за три године, а Спортинг сада тражи начин како да овај разлаз уради финансијски што безболније. Поједини медији наводе да би за растанак Михајловић могао да добије 2.000.000 евра, али то је за сада све на нивоу незваничних информација.

Како наводе бројни португалски медији, Михајловић практично још није почео да ради у Спортингу, није окупио играче, водио тренинге. Ситуација у Спортингу тренутно је потпуно побркана: клуб нема председника (избори су 8. септембра), сада нема ни тренера, а девет играча је најавило да ће отићи из клуба овога лета, познат је случај напада навијача на играче прошле сезоне.

Да ствар буде још бизарнија, Миха је већ довео био прво појачање, а то је Емилијано Вивијано. Сампдорији је припало око 2.000.000 евра за појачања. Шта ће са њим бити, то ћемо тек да видимо.

Али, изгледа да је Миха завршио посао у Спортингу пре него што га је и почео.

Извор: Б92/моззартспорт/мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар