Najava - A grupa: Rusi i Urusi u klinču za prvo mjesto!

Egipćani i Salah se opraštaju od Mundijala. . .  Završnica Grupe A.

Fudbal 25.06.2018 | 12:15
Najava - A grupa: Rusi i Urusi u klinču za prvo mjesto!
Kosmos Arena i Samara pozdraviće učesnike osmine finala iz Grupe A, koji su posle dva kola obezbedili plasman među 16 najboljih reprezentacija sveta. Tamo ih najverovatnije očekuju Španija ili Portugalija, pa je samim tim i Rusiji i Urugvaju svejedno sa kojeg će mesta u nokaut fazu.

Domaćin deluje ubedljivije, Zbornaja je počistila Saudijsku Arabiju sa 5:0 i Egipat sa 3:1, dok Urusi nisu oduševili, ali su upisali minimalne pobede nad istim ovim rivalima od po 1:0.

Rusija blista na krilima Denisa Čeriševa (tri gola na SP), a ni sam selektor Čerčesov nije znao kakvog asa ima na klupi sve do trenutka kada je zbog povrede ostao bez Džagojeva u prvom meču. U tandemu sa Golovinom ofanzivac Viljareala deluje veoma opasno, pa urugvajsku odbranu i sjajni tandem štopera Godin-Himenez čeka veliki posao.

“Nije slučajno što smo zabeležili dve pobede do sada. Delujemo dobro kao grupa i kvalitetno radimo. Držimo se zajedno u svakom trenutku. Jednostavno, dobro smo odradili domaće zadatke, nismo dozvolili da nam se ponove greške iz prošlosti“, objasnio je ruski selektor Čerišev.

Selektor Urugvaja Oskar Tabarez mogao bi da odmori pojedine prvotimce na ovom meču, što zbog činjenice da su obezbedili prolaz dalje, što zbog podatka da ne mogu da kalkulišu na kojem će se mestu naći na kraju, jer se mečevi Grupe B, s kojom se ukrštaju, igraju kasnije. Očekuje se da šansu dobije nekoliko fudbalera koji su u protekle dve utakmice ulazili s klupe, poput recimo Toreire i Laksala, ali će napad verovatno opet predvoditi Suarez i Kavani, jer ih treba održati u ritmu.

Rusija jeste napadački eksplodirala na prethodne dve utakmice, ali ne treba očekivati da će se naigrati fudbala protiv uvek tvrdih Južnoamerikanaca. U jedinom do sada odigranom međusobnom meču 2012. godine bilo je nerešeno (1:1), što je rezultat koji bi i sada mogao vrlo lako da se ponovi.

“Moramo da poradimo na još nekim stvarima. Rusi su domaćini, igraju za navijače i očekujem dobru atmosferu. Biće to dobra prilika za nas da pokažemo koliko smo napredovali“, rekao je Tabarez u najavi utakmice.

URUGVAJ – RUSIJA, (16.00)

Stadion: Kosmos Arena u Samari
Kapacitet: 41.970
Sudija: Malang Dediju (Senegal)

Urugvaj (4-4-2): Muslera - Kaseres, Himenez, Godin, Laksal - Sančez, Toreira, Bentankur, De Arasketa - Suarez, Kavani.

Rusija (4-5-1): Akinfejev - Fernandes, Kutepov, Ignjaševič, Žirkov - Zobnin, Gazinski, Samedov, Golovin, Čerišev - Dzjuba.

Utakmica poslednjeg kola u Grupi A koja se igra u Volgogradu nema nikakav rezultatski značaj. Posle poraza u prva dva kola i Saudijska Arabija i Egipat pakuju kofere i idu kući već u utorak, ali im ostaje da zbog prestiža za utehu odigraju svoj meč poslednjeg kola.

Biće to ujedno i oproštaj Mohameda Salaha od Svetskog prvenstva. Da je bio zdrav i igrao protiv Urugvaja u prvom kolu, možda bi bila druga priča, protiv Rusije u porazu od 3:1 nije mogao ništa sam, iako se upisao u strelce. Želeće magični napadač Liverpula sigurno da prvo učešće Faraona na Mundijalu posle 28 godina okonča trijumfalno, pa nas verovatno očekuje fudbalski zanimljiv duel, bez rezultatskog pritiska.

Egipat je protiv Rusije pokazao, uprkos porazu, da ima nekoliko sasvim dobrih fudbalera, ali i da su, pre svega, brza ekipa dok Saudijska Arabija nije pokazala ništa na ovom šampionatu. Pregažena je od Rusije (0:5), rutinski dobijena od nezainateresovanog Urugvaja (0:1), a u te dve utakmice ekipa Huana Antonija Picija nije šutnula na gol rivala.

Preskromno izgledaju Zeleni sokolovi na ovom Mundijalu pa je realno da ih Salah, Elneni i i ostatak ekipe Ektora Kupera „ugaze“ na oproštaju od Svetskog prvenstva. Uz dvojku probajte tri i više golova, može da se desi da Salah iskaže sve svoje majstorstvo.

SAUDIJSKA ARABIJA – EGIPAT (16.00)

Stadion: Volgograd Arena
Kapacitet: 43.713
Sudija: Vilmar Roldan (Kolumbija)

Saudijska Arabija (4-5-1): Al Mosailem – Al Bulaihi, Hovsavi, Al Breik, Al Šarani – Al Faraj, Otajf, Al Mogavi, Al Davsari, Bahebri  - Asiri.

Egipat (4-5-1): El Hadari - Gabr, Hegazi, Fati, Šafi - Hamed, Elneni, Trezege, Said - Salah, Mohsen.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar