Најава - А група: Руси и Уруси у клинчу за прво мјесто!

Египћани и Салах се опраштају од Мундијала. . .  Завршница Групе А.

Фудбал 25.06.2018 | 12:15
Најава - А група: Руси и Уруси у клинчу за прво мјесто!
Космос Арена и Самара поздравиће учеснике осмине финала из Групе А, који су после два кола обезбедили пласман међу 16 најбољих репрезентација света. Тамо их највероватније очекују Шпанија или Португалија, па је самим тим и Русији и Уругвају свеједно са којег ће места у нокаут фазу.

Домаћин делује убедљивије, Зборнаја је почистила Саудијску Арабију са 5:0 и Египат са 3:1, док Уруси нису одушевили, али су уписали минималне победе над истим овим ривалима од по 1:0.

Русија блиста на крилима Дениса Черишева (три гола на СП), а ни сам селектор Черчесов није знао каквог аса има на клупи све до тренутка када је због повреде остао без Џагојева у првом мечу. У тандему са Головином офанзивац Виљареала делује веома опасно, па уругвајску одбрану и сјајни тандем штопера Годин-Хименез чека велики посао.

“Није случајно што смо забележили две победе до сада. Делујемо добро као група и квалитетно радимо. Држимо се заједно у сваком тренутку. Једноставно, добро смо одрадили домаће задатке, нисмо дозволили да нам се понове грешке из прошлости“, објаснио је руски селектор Черишев.

Селектор Уругваја Оскар Табарез могао би да одмори поједине првотимце на овом мечу, што због чињенице да су обезбедили пролаз даље, што због податка да не могу да калкулишу на којем ће се месту наћи на крају, јер се мечеви Групе Б, с којом се укрштају, играју касније. Очекује се да шансу добије неколико фудбалера који су у протекле две утакмице улазили с клупе, попут рецимо Тореире и Лаксала, али ће напад вероватно опет предводити Суарез и Кавани, јер их треба одржати у ритму.

Русија јесте нападачки експлодирала на претходне две утакмице, али не треба очекивати да ће се наиграти фудбала против увек тврдих Јужноамериканаца. У једином до сада одиграном међусобном мечу 2012. године било је нерешено (1:1), што је резултат који би и сада могао врло лако да се понови.

“Морамо да порадимо на још неким стварима. Руси су домаћини, играју за навијаче и очекујем добру атмосферу. Биће то добра прилика за нас да покажемо колико смо напредовали“, рекао је Табарез у најави утакмице.

УРУГВАЈ – РУСИЈА, (16.00)

Стадион: Космос Арена у Самари
Капацитет: 41.970
Судија: Маланг Дедију (Сенегал)

Уругвај (4-4-2): Муслера - Касерес, Хименез, Годин, Лаксал - Санчез, Тореира, Бентанкур, Де Араскета - Суарез, Кавани.

Русија (4-5-1): Акинфејев - Фернандес, Кутепов, Игњашевич, Жирков - Зобнин, Газински, Самедов, Головин, Черишев - Дзјуба.

Утакмица последњег кола у Групи А која се игра у Волгограду нема никакав резултатски значај. После пораза у прва два кола и Саудијска Арабија и Египат пакују кофере и иду кући већ у уторак, али им остаје да због престижа за утеху одиграју свој меч последњег кола.

Биће то уједно и опроштај Мохамеда Салаха од Светског првенства. Да је био здрав и играо против Уругваја у првом колу, можда би била друга прича, против Русије у поразу од 3:1 није могао ништа сам, иако се уписао у стрелце. Желеће магични нападач Ливерпула сигурно да прво учешће Фараона на Мундијалу после 28 година оконча тријумфално, па нас вероватно очекује фудбалски занимљив дуел, без резултатског притиска.

Египат је против Русије показао, упркос поразу, да има неколико сасвим добрих фудбалера, али и да су, пре свега, брза екипа док Саудијска Арабија није показала ништа на овом шампионату. Прегажена је од Русије (0:5), рутински добијена од незаинатересованог Уругваја (0:1), а у те две утакмице екипа Хуана Антонија Пиција није шутнула на гол ривала.

Прескромно изгледају Зелени соколови на овом Мундијалу па је реално да их Салах, Елнени и и остатак екипе Ектора Купера „угазе“ на опроштају од Светског првенства. Уз двојку пробајте три и више голова, може да се деси да Салах искаже све своје мајсторство.

САУДИЈСКА АРАБИЈА – ЕГИПАТ (16.00)

Стадион: Волгоград Арена
Капацитет: 43.713
Судија: Вилмар Ролдан (Колумбија)

Саудијска Арабија (4-5-1): Ал Мосаилем – Ал Булаихи, Ховсави, Ал Бреик, Ал Шарани – Ал Фарај, Отајф, Ал Могави, Ал Давсари, Бахебри  - Асири.

Египат (4-5-1): Ел Хадари - Габр, Хегази, Фати, Шафи - Хамед, Елнени, Трезеге, Саид - Салах, Мохсен.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар