Kreće rasplet - Portugal i Španija još nisu sigurni!

Utakmicama grupe A i B kreće poslednje kolo Svetsko prvenstva u Rusiji, a na programu su dueli između Saudijske Arabije i Egipta (16. 00), Urugvaja i Rusiji (16. 00), kao i Irana i Portugala (20. 00) i Španije i Maroka (20. 00).

Fudbal 25.06.2018 | 11:45
Kreće rasplet - Portugal i Španija još nisu sigurni!
Danas na Mundijalu: Može li Iran do čuda? U Grupi A igra se derbi za prvo mesto, ali mnogo više uzbuđenja čeka nas u mečevima Grupe B. Može li Iran do senzacije protiv evropskog prvaka?

U grupi A gotovo sve je poznato, samo je ostalo još pitanje ko će kao prvi u osminu finala, Urugvaj ili domaćin Rusija.

Dve selekcije o ovome odlučiće u diraktnom okršaju, a meč je na programu u Samari od 16 časova.

Za čast u drugom meču igraće reprezentacije Saudijske Arabije i Egipta. Obe selekcije izgubile su šansu da se plasiraju u osminu finala i ovaj meč biće odlična prilika da se jedan tim oprosti pobedom od Rusije. 

Mnogo zanimljivije biće u grupi B gde još ništa nije poznato. Od četiri tima, tri imaju šansu da prođu dalje, a Španija se čini kao najsigurniji učesnik osmine finala. 

"Crvena furija" sastaje se sa Marokom, koji nema niti jedan bod, međutim afrička zemlja pokazala je dobar fudbal. Ipak, šampioni sveta iz 2010. godine trebalo bi da izađu na kraj s njima i da zabeleže pobedu. 

Dosta neizvesnije biće na meču između Irana i Portugala. Ovaj duel ne bi trebalo da budem lep za gledanje, pošto su obe ekipe pokazale dobre defanzivne sposobnosti. 

Najvažnije će biti ko da prvi gol i do tog trenutka bismo trebalo da gledamo dobar fudbal, dok će se nakon gola, ako do njega dođe, jedna od selekcija zatvoriti i na terenu ćemo gledati 'viktorije'. 

Vreme je za rasplet!

Ovog ponedeljka na Svetskom prvenstvu u Rusiji igraju se mečevi poslednjeg kola u prve dve grupe.

U Grupi A poznato je da će u osminu finala Urugvaj i domaćin Rusija, ali ne i sa kojih pozicija. O tome će odlučiti njihov međusobni duel koji počinje u 16 časova, dok će istovremeno Egipat i Saudijska Arabija igrati za prestiž.

Pobednik pomenutog derbija trebalo bi u narednoj fazi da dobije lakšeg rivala, međutim, veliko je pitanje da li će tako i biti. Za prve dve pozicije u Grupi B konkurišu tri reprezentacije - Španija, Portugal i Iran.

Španci su u nešto boljoj situaciji jer igraju protiv već otpisanog Maroka, dok će evropski prvaci za rivala imati izuzetno motivisane Irance. Te utakmice igraju se od 20 časova.

Podsetimo, u slučaju istog broja bodova odlučuje gol razlika.

Evo i tabela:

GRUPA A: Rusija 6 (gol razlika 8:1), Urugvaj 6 (2:0), Egipat 0 (1:4), Saudijska Arabija 0 (0:6).

GRUPA B: Španija 4 (4:3), Portugal 4 (4:3), Iran 3 (1:1), Maroko 0 (0:2).

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar