Креће расплет - Португал и Шпанија још нису сигурни!

Утакмицама групе А и Б креће последње коло Светско првенства у Русији, а на програму су дуели између Саудијске Арабије и Египта (16. 00), Уругваја и Русији (16. 00), као и Ирана и Португала (20. 00) и Шпаније и Марока (20. 00).

Фудбал 25.06.2018 | 11:45
Креће расплет - Португал и Шпанија још нису сигурни!
Данас на Мундијалу: Може ли Иран до чуда? У Групи А игра се дерби за прво место, али много више узбуђења чека нас у мечевима Групе Б. Може ли Иран до сензације против европског првака?

У групи А готово све је познато, само је остало још питање ко ће као први у осмину финала, Уругвај или домаћин Русија.

Две селекције о овоме одлучиће у дирактном окршају, а меч је на програму у Самари од 16 часова.

За част у другом мечу играће репрезентације Саудијске Арабије и Египта. Обе селекције изгубиле су шансу да се пласирају у осмину финала и овај меч биће одлична прилика да се један тим опрости победом од Русије. 

Много занимљивије биће у групи Б где још ништа није познато. Од четири тима, три имају шансу да прођу даље, а Шпанија се чини као најсигурнији учесник осмине финала. 

"Црвена фурија" састаје се са Мароком, који нема нити један бод, међутим афричка земља показала је добар фудбал. Ипак, шампиони света из 2010. године требало би да изађу на крај с њима и да забележе победу. 

Доста неизвесније биће на мечу између Ирана и Португала. Овај дуел не би требало да будем леп за гледање, пошто су обе екипе показале добре дефанзивне способности. 

Најважније ће бити ко да први гол и до тог тренутка бисмо требало да гледамо добар фудбал, док ће се након гола, ако до њега дође, једна од селекција затворити и на терену ћемо гледати 'викторије'. 

Време је за расплет!

Овог понедељка на Светском првенству у Русији играју се мечеви последњег кола у прве две групе.

У Групи А познато је да ће у осмину финала Уругвај и домаћин Русија, али не и са којих позиција. О томе ће одлучити њихов међусобни дуел који почиње у 16 часова, док ће истовремено Египат и Саудијска Арабија играти за престиж.

Победник поменутог дербија требало би у наредној фази да добије лакшег ривала, међутим, велико је питање да ли ће тако и бити. За прве две позиције у Групи Б конкуришу три репрезентације - Шпанија, Португал и Иран.

Шпанци су у нешто бољој ситуацији јер играју против већ отписаног Марока, док ће европски прваци за ривала имати изузетно мотивисане Иранце. Те утакмице играју се од 20 часова.

Подсетимо, у случају истог броја бодова одлучује гол разлика.

Ево и табела:

ГРУПА А: Русија 6 (гол разлика 8:1), Уругвај 6 (2:0), Египат 0 (1:4), Саудијска Арабија 0 (0:6).

ГРУПА Б: Шпанија 4 (4:3), Португал 4 (4:3), Иран 3 (1:1), Мароко 0 (0:2).

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар