Kostarikanci kažu: Srbi su mnogo dobri, mogu daleko!

Urenja: Srbi su bili stvarno dobri, mogu daleko na Mundijalu! Napadač Kostarike Markos Urenja rekao je posle meča sa Srbijom da veruje kako "Orlovi" mogu da naprave veliki rezultat na ovom Mundijalu.  Ramires: Blagosloveni VAR, a sudija se zbunio! Selektor Kostarike Oskar Ramires kaže da je odnos snaga između Srbije i Kostarike na terenu bio ujednačen i da je slobodan udarac promenio sve.

Fudbal 17.06.2018 | 20:30
Kostarikanci kažu: Srbi su mnogo dobri, mogu daleko!
Srbija je pobedila Kostariku golom Aleksandra Kolarova u 56. minutu iz slobodnog udarca i izuzev nekoliko perioda nesigurnosti, dobro se i branila.

"Već su dobili prvu utakmicu i na njima je koliko daleko mogu da odu. Imaju dve teške utakmice ali kada pobedite to je dobro jer imate samopouzdanja. Srbija ima dobar tim i dobre igrače koji mogu da naprave nešto posebno na Svetskom prvenstvu", rekao je Urenja novinarima posle meča.

Izgledi da Kostarika sada nešto napravi posle poraza su umanjeni jer ih čekaju Brazil i Švajcarska.

"U Kostariki je za nas teška situacija, ali borićemo se. Borićemo se, imamo svoj san ovde i već smo u Brazilu pokazali da imamo neke dobre igrače. Igramo 11 na 11 i nadamo se da možemo da uradimo nešto protiv Brazila i Švajcarske", kaže Urenja koji objašnjava i zbog čega njegova selekcija nije mogla da uradi nešto više protiv Srbije.

"Razlog je što smo promašili svoje prilike, onaj korner u prvom poluvremenu i prekidi. Srbija je dobila jedan prekid i dala lep gol. Tu su napravili razliku, ali su bili stvarno dobri i mi nismo mogli da damo gol i onda su oni zatresli mrežu", rekao je Urenja.

Ramires: Blagosloveni VAR, a sudija se zbunio! Selektor Kostarike Oskar Ramires kaže da je odnos snaga između Srbije i Kostarike na terenu bio ujednačen i da je slobodan udarac promenio sve.

Kostarikanci su izgubili od Srbije 1:0, a naša selekcija je imala još nekoliko stopostotnih prilika da postigne gol. U tim trenucima se isticao ili Kejlor Navas dobrim reakcijama ili srpski igrači svojim promašajima.

Promašaji sada ne bole, tim pre što ni Kostarikanci nisu iskoristili nekoliko izglednih šansi kada su bili nedovoljno precizni glavom.

"Nažalost, jedan slobodan udarac je sve promenio. Smatram da smo rizikovali, namera je bila da ih pritisnemo i iskoristimo prednost u brzini koju ima Urenja. Bilo je izjednačeno prvo poluvreme, a u drugom nismo dobro krenuli", rekao je na konferenciji posle meča Ramires.

Srbija je u drugom poluvremenu dala gol u 56. minutu kada je iz slobodnog udarca fantastično pogodio Aleksandar Kolarov.

"Sada se stvari komplikuju, naše šanse da stignemo do osmine finala su smanjene, ali nije sve gotovo. Prvi gol je njima omogućio da se posvete odbrani", dodaje Ramires koji nije bio zadovoljan suđenjem na kraju utakmice.

Aleksandar Prijović je ostavio iza sebe Džonija Akostu i rukom ga u trku udario po licu, a sudija iz Senegala Malang Dijediu je pregledao VAR snimak i dao mu žuti karton.

Iako su bili poslednji trenuci utakmice, Ramires misli da je tu napravljen previd i da je trebalo da Prijović dobije crveni karton.

"I sa blagoslovenim VAR sistemom, on se zbunio", rekao je selektor Kostarike. Srbija naredni meč igra protiv Švajcarske 22. juna, a Kostarika protiv Brazila.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar