Костариканци кажу: Срби су много добри, могу далеко!

Урења: Срби су били стварно добри, могу далеко на Мундијалу! Нападач Костарике Маркос Урења рекао је после меча са Србијом да верује како "Орлови" могу да направе велики резултат на овом Мундијалу.  Рамирес: Благословени ВАР, а судија се збунио! Селектор Костарике Оскар Рамирес каже да је однос снага између Србије и Костарике на терену био уједначен и да је слободан ударац променио све.

Фудбал 17.06.2018 | 20:30
Костариканци кажу: Срби су много добри, могу далеко!
Србија је победила Костарику голом Александра Коларова у 56. минуту из слободног ударца и изузев неколико периода несигурности, добро се и бранила.

"Већ су добили прву утакмицу и на њима је колико далеко могу да оду. Имају две тешке утакмице али када победите то је добро јер имате самопоуздања. Србија има добар тим и добре играче који могу да направе нешто посебно на Светском првенству", рекао је Урења новинарима после меча.

Изгледи да Костарика сада нешто направи после пораза су умањени јер их чекају Бразил и Швајцарска.

"У Костарики је за нас тешка ситуација, али борићемо се. Борићемо се, имамо свој сан овде и већ смо у Бразилу показали да имамо неке добре играче. Играмо 11 на 11 и надамо се да можемо да урадимо нешто против Бразила и Швајцарске", каже Урења који објашњава и због чега његова селекција није могла да уради нешто више против Србије.

"Разлог је што смо промашили своје прилике, онај корнер у првом полувремену и прекиди. Србија је добила један прекид и дала леп гол. Ту су направили разлику, али су били стварно добри и ми нисмо могли да дамо гол и онда су они затресли мрежу", рекао је Урења.

Рамирес: Благословени ВАР, а судија се збунио! Селектор Костарике Оскар Рамирес каже да је однос снага између Србије и Костарике на терену био уједначен и да је слободан ударац променио све.

Костариканци су изгубили од Србије 1:0, а наша селекција је имала још неколико стопостотних прилика да постигне гол. У тим тренуцима се истицао или Кејлор Навас добрим реакцијама или српски играчи својим промашајима.

Промашаји сада не боле, тим пре што ни Костариканци нису искористили неколико изгледних шанси када су били недовољно прецизни главом.

"Нажалост, један слободан ударац је све променио. Сматрам да смо ризиковали, намера је била да их притиснемо и искористимо предност у брзини коју има Урења. Било је изједначено прво полувреме, а у другом нисмо добро кренули", рекао је на конференцији после меча Рамирес.

Србија је у другом полувремену дала гол у 56. минуту када је из слободног ударца фантастично погодио Александар Коларов.

"Сада се ствари компликују, наше шансе да стигнемо до осмине финала су смањене, али није све готово. Први гол је њима омогућио да се посвете одбрани", додаје Рамирес који није био задовољан суђењем на крају утакмице.

Александар Пријовић је оставио иза себе Џонија Акосту и руком га у трку ударио по лицу, а судија из Сенегала Маланг Диједиу је прегледао ВАР снимак и дао му жути картон.

Иако су били последњи тренуци утакмице, Рамирес мисли да је ту направљен превид и да је требало да Пријовић добије црвени картон.

"И са благословеним ВАР системом, он се збунио", рекао је селектор Костарике. Србија наредни меч игра против Швајцарске 22. јуна, а Костарика против Бразила.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар