Kolarov: Gol i pobjeda za Bunjevčevića!

Kapiten Srbije Aleksandar Kolarov posvetio je svoj gol i pobedu nad Kostarikom direktoru reprezentacije Goranu Bunjevčeviću koji ima zdravstvenih problema.

Fudbal 17.06.2018 | 19:00
Kolarov: Gol i pobjeda za Bunjevčevića!
"Kao kapiten sam zadovoljan kako je igrala cela ekipa. Želeo bih da postavim ovu pobedu i tri boda i moj gol direktoru reprezentacije Goranu Bunjevčeviću koji ima zdravstvenih problema. Cela reprezentacija je s njim", rekao je Kolarov.

Srbija je savladala Kostariku 1:0 na startu Svetskog prvenstva u Rusiji, upravo njegovim golom iz slobodnog udarca.

"Nije floskula da "ostavimo srce na terenu". Tako se odvijala utakmica da smo to mogli i da pokažemo. Selektor je na pravi način pripremio utakmicu, mi smo jaki na prekidima, vežbao sam slobodne udarce poslednjih dana. Znao sam da ako pogodim gol neće moći da odbrani. Tako se i ispostavilo i bilo je dovoljno za tri boda", istakao je kapiten.

Ova pobeda olakšava Srbiji put ka osmini finala, uoči meča sa Švajcarskom u petak u Kalinjingradu.

"Vrlo je bitno što smo počeli SP sa tri boda, ali taman posla da je nešto završeno. Meč sa Švajcarskom je najteži za nas u ovoj grupi. Kao stariji se ne bih bavio kalkulacijama, jer ako budemo išli na bod to nismo mi, mi idemo na pobedu. Moraju da se slegnu emocije. U fudbalu je najbolje i posle pobede i posle poraza što brzo dolazi sledeća utakmica, nema vremena za slavlje ili tugovanje. Sutra ćemo se odmoriti i proslaviti na pravi način, ali ništa preko mere", zaključio je Kolarov.

Magija iz slobodnjaka

""Sigurno je ovaj gol jedan od najdržaih u karijeri. Ovo je gol koji smo isčekivali, za koji smo se pripremali. Danas sam ja imao sreću da postignem taj gol, ali emocije treba držati po strani", rekao je Kolarov.

Ocena novinara je da je Srbija pokazala "timski duh".

"Nadam se da smo to pokazali. Imamo tri utakmice u grupi. Ovo je tek početak. Mislim da sa ovakvim ponašanjem ekipe, počev od klupe, pa do mene kao kapitena, Srbija može da se samo dobrom nada. Hvala na podršci. Nadam se da su se ljudi u Srbiji s nama borili i navijali. Nadam se da uživaju u tri boda. Nadam se da ćemo ovako nastaviti", kaže kapiten.

Srbija će u drugom kolu Grupe E u petak igrati protiv Švajcarske (22. jun), a u trećem sa Brazilom, 27. juna u Moskvi.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar