Коларов: Гол и побједа за Буњевчевића!

Капитен Србије Александар Коларов посветио је свој гол и победу над Костариком директору репрезентације Горану Буњевчевићу који има здравствених проблема.

Фудбал 17.06.2018 | 19:00
Коларов: Гол и побједа за Буњевчевића!
"Као капитен сам задовољан како је играла цела екипа. Желео бих да поставим ову победу и три бода и мој гол директору репрезентације Горану Буњевчевићу који има здравствених проблема. Цела репрезентација је с њим", рекао је Коларов.

Србија је савладала Костарику 1:0 на старту Светског првенства у Русији, управо његовим голом из слободног ударца.

"Није флоскула да "оставимо срце на терену". Тако се одвијала утакмица да смо то могли и да покажемо. Селектор је на прави начин припремио утакмицу, ми смо јаки на прекидима, вежбао сам слободне ударце последњих дана. Знао сам да ако погодим гол неће моћи да одбрани. Тако се и испоставило и било је довољно за три бода", истакао је капитен.

Ова победа олакшава Србији пут ка осмини финала, уочи меча са Швајцарском у петак у Калињинграду.

"Врло је битно што смо почели СП са три бода, али таман посла да је нешто завршено. Меч са Швајцарском је најтежи за нас у овој групи. Као старији се не бих бавио калкулацијама, јер ако будемо ишли на бод то нисмо ми, ми идемо на победу. Морају да се слегну емоције. У фудбалу је најбоље и после победе и после пораза што брзо долази следећа утакмица, нема времена за славље или туговање. Сутра ћемо се одморити и прославити на прави начин, али ништа преко мере", закључио је Коларов.

Магија из слободњака

""Сигурно је овај гол један од најдржаих у каријери. Ово је гол који смо исчекивали, за који смо се припремали. Данас сам ја имао срећу да постигнем тај гол, али емоције треба држати по страни", рекао је Коларов.

Оцена новинара је да је Србија показала "тимски дух".

"Надам се да смо то показали. Имамо три утакмице у групи. Ово је тек почетак. Мислим да са оваквим понашањем екипе, почев од клупе, па до мене као капитена, Србија може да се само добром нада. Хвала на подршци. Надам се да су се људи у Србији с нама борили и навијали. Надам се да уживају у три бода. Надам се да ћемо овако наставити", каже капитен.

Србија ће у другом колу Групе Е у петак играти против Швајцарске (22. јун), а у трећем са Бразилом, 27. јуна у Москви.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар