Bane postao srpski rekorder!

Oborio rekord Stankovića – niko nikad kao Bane Ivanović! Branislav Ivanović, dugogodišnji reprezentativac Srbije, u prvom meču na Mundijalu u Rusiji odigrao je 104. meč za nacionalni tim čime je postao igrač sa najviše nastupa u dresu Srbije.

Fudbal 17.06.2018 | 18:30
Bane postao srpski rekorder!
Branislav Ivanović novi je rekorder reprezentacije Srbije po broju utakmica. Iskusni defanzivac je bio starter protiv Kostarike u prvom kolu Mundijala i to mu je 104. meč u dresu nacionalnog tima.

Na ovaj način fudbaler ruskog Zenita oborio je rekord Dejana Stankovića koji je upisao 103. utakmice u dresu reprezentacije.

Bane Ivanović je za A reprezentaciju Srbije debitovao 2005. godine na utakmici protiv Italije (1:1). Ovo mu je drugi Mundijal.

Za reprezentaciju postigao je i 13 golova, po čemu je drugi najbolji strelac tima, od aktivnih igrača, iza Aleksandra Mitrovića (16 pogodaka).

Na večnoj listi igrača koji su najviše puta nosili dres Srbije iza Ivanovića i Stankovića nalazi se Savo Milošević sa 102 nastupa, Dragan Džajić sa 85 i Dragan Stojković sa 84.

Ivanović, koji ima 34 godine, za Srbiju nastupa od 2005. godine, a 13 godina kasnije dobio je priliku da se upiše u listu besmrtnih.

Bane je oborio rekord Dejana Stankovića koji ima 103 nastupa za Srbiju i koji je za našu zemlju nastupao od 1998. do 2013. godine. 

"Lepo je što je Bane postavio rekord, tako da niko neće moći da ga stigne. On je jedan od lidera ove ekipe. Zaslužio je taj rekord“, rekao je kapiten Kolarov. 

Nije više kapiten, ali je fudbaler sa najviše nastupa za reprezentaciju Srbije!

Branislav Ivanović je postao rekorder, pošto mu je duel protiv Kostarike ukupno 104. utakmica u karijeri za "orlove".

Pouzdani defanzivac (primarno desni bek, ali po potrebi i štoper) našao se u startnoj postavi naše reprezentacije za prvu utakmicu na Svetskom prvenstvu u Rusiji, čime je iza sebe ostavio Dejana Stankovića sa 103 nastupa za Srbiju.

Ivanović je u nacionalnom timu debitovao 9. juna 2005. godine, protiv Italije (1:1), a za reprezentaciju je postigao 13 golova.

Ovo je njegovo drugo učešće na Svetskom prvenstvu, posle Južne Afrike 2010. godine.

Priliku da uveća broj nastupa, Ivanović će imati 22. juna protiv Švajcarske i 25. juna protiv Brazila. Nadamo se i posle, u osmini finala.

Najviše nastupa u reprezentaciji Jugoslavije/Srbije:

104 - Branislav Ivanović

103 - Dejan Stanković

102 - Savo Milošević

85 - Dragan Džajić

84 - Dragan Stojković

Izvor: B92/mozzartsport/mondo.rs

Foto: Starsport

Komentari / 0

Ostavite komentar