Бане постао српски рекордер!

Оборио рекорд Станковића – нико никад као Бане Ивановић! Бранислав Ивановић, дугогодишњи репрезентативац Србије, у првом мечу на Мундијалу у Русији одиграо је 104. меч за национални тим чиме је постао играч са највише наступа у дресу Србије.

Фудбал 17.06.2018 | 18:30
Бане постао српски рекордер!
Бранислав Ивановић нови је рекордер репрезентације Србије по броју утакмица. Искусни дефанзивац је био стартер против Костарике у првом колу Мундијала и то му је 104. меч у дресу националног тима.

На овај начин фудбалер руског Зенита оборио је рекорд Дејана Станковића који је уписао 103. утакмице у дресу репрезентације.

Бане Ивановић је за А репрезентацију Србије дебитовао 2005. године на утакмици против Италије (1:1). Ово му је други Мундијал.

За репрезентацију постигао је и 13 голова, по чему је други најбољи стрелац тима, од активних играча, иза Александра Митровића (16 погодака).

На вечној листи играча који су највише пута носили дрес Србије иза Ивановића и Станковића налази се Саво Милошевић са 102 наступа, Драган Џајић са 85 и Драган Стојковић са 84.

Ивановић, који има 34 године, за Србију наступа од 2005. године, а 13 година касније добио је прилику да се упише у листу бесмртних.

Бане је оборио рекорд Дејана Станковића који има 103 наступа за Србију и који је за нашу земљу наступао од 1998. до 2013. године. 

"Лепо је што је Бане поставио рекорд, тако да нико неће моћи да га стигне. Он је један од лидера ове екипе. Заслужио је тај рекорд“, рекао је капитен Коларов. 

Није више капитен, али је фудбалер са највише наступа за репрезентацију Србије!

Бранислав Ивановић је постао рекордер, пошто му је дуел против Костарике укупно 104. утакмица у каријери за "орлове".

Поуздани дефанзивац (примарно десни бек, али по потреби и штопер) нашао се у стартној постави наше репрезентације за прву утакмицу на Светском првенству у Русији, чиме је иза себе оставио Дејана Станковића са 103 наступа за Србију.

Ивановић је у националном тиму дебитовао 9. јуна 2005. године, против Италије (1:1), а за репрезентацију је постигао 13 голова.

Ово је његово друго учешће на Светском првенству, после Јужне Африке 2010. године.

Прилику да увећа број наступа, Ивановић ће имати 22. јуна против Швајцарске и 25. јуна против Бразила. Надамо се и после, у осмини финала.

Највише наступа у репрезентацији Југославије/Србије:

104 - Бранислав Ивановић

103 - Дејан Станковић

102 - Саво Милошевић

85 - Драган Џајић

84 - Драган Стојковић

Извор: Б92/моззартспорт/мондо.рс

Фото: Старспорт

Коментари / 0

Оставите коментар