Izraelski ministar zna zašto je Mesi promašio penal!

Izraelski ministar odbrane Avigdor Liberman sugerisao je da je fudbalska zvezda Lionel Mesi promašio ključni penal na Svetskom prvenstvu jer je Argentina u poslednjem trenutku otkazala prijateljski meč s Izraelom.

Fudbal 17.06.2018 | 18:15
Izraelski ministar zna zašto je Mesi promašio penal!
"Na utakmici Argentine protiv Islanda videli smo koliko je Mesiju bio potreban meč zagrevanja protiv Izraela", ocenio je Liberman na Tviteru nakon što je Mesi promašio penal i utakmica završena rezultatom 1:1.

Argentina je odustala od finalne prijateljske utakmice s Izraelom pred Svetsko prvenstvo nakon protesta i pretnji Palestinaca jer je Izrael odlučio da se igra u Jerusalimu, navode izraelski mediji.

Izraelski poslanik Arapin Ahmed Tibi takođe je povezao promašaj s povlačenjem iz te utakmice, upitavši na Tviteru: "Ko je danas bio sretniji što je Mesi promašio penal".

On je kao moguće odgovore ponudio dve opcije: Kristijano Ronaldo, Mesijev portugalski rival ili izraelska ministartka kulture i sporta Miri Regev, okrivljena da je uticala da se utakmica umesto u Haifi planira u Jerusalimu.

Prijateljski meč je najpre zakazan u Haifi na obali Sredozemnog mora na severu Izraela, ali je nakon "intenzivnog politčkog pritiska", kako je izvestio izraelski TV kanal Hadašot njuz najavljeno da će se igrati na stadionu Tedi Kolek u Jerusalimu.

Predsednik palestinskog fudbalskog saveza Džibril Radžb rekao je da je insistiranje na utakmici u Jerusalimu, u čijem istočnom, anektiranom delu Palestinci planiraju sedište svoje buduće nezavisne države, ona pretvorena u političko sredstvo i apelovao na arapske i muslimanske fudbalske navijače da spaljuju fotografije i majice sa likom Mesija.

Ostalo je međutim nejasno da li bi ta prijateljska utakmica, da je održana, pomogla Mesiju da da gol.

Izraelski mediji navode da je on promašio preko 20 penala u svojoj karijeri što pokazuje da je to jedna od njegovih mana.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar