Израелски министар зна зашто је Меси промашио пенал!

Израелски министар одбране Авигдор Либерман сугерисао је да је фудбалска звезда Лионел Меси промашио кључни пенал на Светском првенству јер је Аргентина у последњем тренутку отказала пријатељски меч с Израелом.

Фудбал 17.06.2018 | 18:15
Израелски министар зна зашто је Меси промашио пенал!
"На утакмици Аргентине против Исланда видели смо колико је Месију био потребан меч загревања против Израела", оценио је Либерман на Твитеру након што је Меси промашио пенал и утакмица завршена резултатом 1:1.

Аргентина је одустала од финалне пријатељске утакмице с Израелом пред Светско првенство након протеста и претњи Палестинаца јер је Израел одлучио да се игра у Јерусалиму, наводе израелски медији.

Израелски посланик Арапин Ахмед Тиби такође је повезао промашај с повлачењем из те утакмице, упитавши на Твитеру: "Ко је данас био сретнији што је Меси промашио пенал".

Он је као могуће одговоре понудио две опције: Кристијано Роналдо, Месијев португалски ривал или израелска министартка културе и спорта Мири Регев, окривљена да је утицала да се утакмица уместо у Хаифи планира у Јерусалиму.

Пријатељски меч је најпре заказан у Хаифи на обали Средоземног мора на северу Израела, али је након "интензивног политчког притиска", како је известио израелски ТВ канал Хадашот њуз најављено да ће се играти на стадиону Теди Колек у Јерусалиму.

Председник палестинског фудбалског савеза Џибрил Раџб рекао је да је инсистирање на утакмици у Јерусалиму, у чијем источном, анектираном делу Палестинци планирају седиште своје будуће независне државе, она претворена у политичко средство и апеловао на арапске и муслиманске фудбалске навијаче да спаљују фотографије и мајице са ликом Месија.

Остало је међутим нејасно да ли би та пријатељска утакмица, да је одржана, помогла Месију да да гол.

Израелски медији наводе да је он промашио преко 20 пенала у својој каријери што показује да је то једна од његових мана.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар