Barsa i Pešić su pred ambisom!

Baskonija bolja od Barse, Pešić pred ispadanjem! Košarkaši Baskonije savladali su Barselonu u drugom meču polufinala španske ACB lige rezultatom 85:79 i tako poveli 2-0 u seriji.  

Košarka 07.06.2018 | 07:45
Barsa i Pešić su pred ambisom!
Meč je obeležilo dosta lepršave igre, pogotovo u trećoj četvrtini, gde je Baskonija imala svoj mali šou.

Barselona je bolje počela meč, prvu deonicu dobila sa osam poena razlike, a dobru igru prenela i u drugu, pa je prednost na poluvremenu iznosila deset poena.

U trećoj četvrtini Baskonija je ušla u seriju, pogodila veliki broj trojki i kompletno nadigrala goste iz Barselone, na krilima Janisa Time i Meta Dženinga, pa je pred ulazak u poslednji deo igre uspela da smanji rezultat na samo poen zaostatka.

Baskonija dolazi na nekih pet minuta do kraja do svoje najveće prednosti od +7, ali Barsa uspeva da se konsoliduje i serijom 5:0 smanjuje prednost domaćina na koša razlike. U međuvremenu Blaugrana je doživela novi peh, jer se povredio Peteri Koponen.

Barsa nije iskoristila puno prilika koje im je Baskonija pružala da se potpuno vrate u meč, pa je bivša Kaha Laboral privela meč kraju u svoju korist.

Najefikasniji u pobedničkoj ekipi bio je Met Džening sa 20 poena, 16 je dodao Marselinjo Uertas, a 14, uz pet asistencija, Džejson Grejndžer.

Na drugoj strani najefikasniji bio je Adrijan Moerman sa 21 poenom (5/6 za tri), Hanga je ubacio 19, dok je 12 poena i pet skokova imao Ante Tomić.

Baskonija sada vodi 2-0 u seriji, koju može da završi već u 8. juna od 21.00, u meču koji se igra u Barseloni.

Barseloni kuca na vrata još jedna razočaravjuća sezona. Ekipa iz Katalonije se digla po dolasku Svetislava Pešića, osvojila i Kup Kralja, ali bi Barsine šampionske ambicije vrlo brzo mogle da budu ugašene. Baskonija vodi sa 2:0 u seriji polufinala ACB lige, pošto je i večeras bila bolja od Barselone - 85:79.

Bilo je mnogo više neizvesnosti nego u prvom duelu, ali jednostavno ni večeras Barselona nije mogla da istraje.

Gosti su odigrali odlično prvo poluvreme. Bili su u konstantno plusu i posle 20 minuta imali deset poena viška 48:38. Međutim, Barsa je vrlo brzo stala. Baskonija je počela da pogađa spolja i lagano da topi prednost ekipe Svetislava Pešića.

Jednostavno, ekipa iz Baskonije je bila svestranija. Imala je odličnog Dženinga (19 poena) koga su u stopu pratili Uertas (15) i Šengelija (12 poena).

Kod Barselone najbolji je bio Hanga sa 13 poena.

izvor: B92/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar