Барса и Пешић су пред амбисом!

Басконија боља од Барсе, Пешић пред испадањем! Кошаркаши Басконије савладали су Барселону у другом мечу полуфинала шпанске АЦБ лиге резултатом 85:79 и тако повели 2-0 у серији.  

Кошарка 07.06.2018 | 07:45
Барса и Пешић су пред амбисом!
Меч је обележило доста лепршаве игре, поготово у трећој четвртини, где је Басконија имала свој мали шоу.

Барселона је боље почела меч, прву деоницу добила са осам поена разлике, а добру игру пренела и у другу, па је предност на полувремену износила десет поена.

У трећој четвртини Басконија је ушла у серију, погодила велики број тројки и комплетно надиграла госте из Барселоне, на крилима Јаниса Тиме и Мета Џенинга, па је пред улазак у последњи део игре успела да смањи резултат на само поен заостатка.

Басконија долази на неких пет минута до краја до своје највеће предности од +7, али Барса успева да се консолидује и серијом 5:0 смањује предност домаћина на коша разлике. У међувремену Блауграна је доживела нови пех, јер се повредио Петери Копонен.

Барса није искористила пуно прилика које им је Басконија пружала да се потпуно врате у меч, па је бивша Каха Лаборал привела меч крају у своју корист.

Најефикаснији у победничкој екипи био је Мет Џенинг са 20 поена, 16 је додао Марселињо Уертас, а 14, уз пет асистенција, Џејсон Грејнџер.

На другој страни најефикаснији био је Адријан Моерман са 21 поеном (5/6 за три), Ханга је убацио 19, док је 12 поена и пет скокова имао Анте Томић.

Басконија сада води 2-0 у серији, коју може да заврши већ у 8. јуна од 21.00, у мечу који се игра у Барселони.

Барселони куца на врата још једна разочаравјућа сезона. Екипа из Каталоније се дигла по доласку Светислава Пешића, освојила и Куп Краља, али би Барсине шампионске амбиције врло брзо могле да буду угашене. Басконија води са 2:0 у серији полуфинала АЦБ лиге, пошто је и вечерас била боља од Барселоне - 85:79.

Било је много више неизвесности него у првом дуелу, али једноставно ни вечерас Барселона није могла да истраје.

Гости су одиграли одлично прво полувреме. Били су у константно плусу и после 20 минута имали десет поена вишка 48:38. Међутим, Барса је врло брзо стала. Басконија је почела да погађа споља и лагано да топи предност екипе Светислава Пешића.

Једноставно, екипа из Басконије је била свестранија. Имала је одличног Џенинга (19 поена) кога су у стопу пратили Уертас (15) и Шенгелија (12 поена).

Код Барселоне најбољи је био Ханга са 13 поена.

извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар