Dinamo Zagreb podržao Mamića!

Fudbalski klub Dinamo saopštio je da je šokiran prvostepenom presudom suda u Osijeku kojom su na zatvorske kazne osuđeni sadašnji i bivši funkcioneri tog kluba.

Fudbal 07.06.2018 | 08:45
Dinamo Zagreb podržao Mamića!
Glavna "upecana riba" presude upravo je nekadašnji čelnik tog kluba Zdravko Mamić.

"Ogorčeni smo činjenicom da je sudsko veće podleglo pritiscima i donelo presudu koja se ne temelji na dokazima i utvrđenim činjenicama, nego je očigledno posledica materijalnih i procesnih grešaka nezabeleženih u dosadašnjoj sudskoj praksi", naveo je Dinamo u saopštenju.

U klubu smatraju da su optuženi od početka postupka bili "izloženi medijskoj histeriji, u kojoj su prekršeni neki od osnovnih i temeljnih postulata vladavine prava kao što je pretpostavka nevinosti, prema kojoj je svako nevin dok pravosnažnom sudskom presudom nije utvrđeno drugačije".

"Čvrsto verujemo u nevinost naših kolega i dajemo im punu podršku u njihovoj daljoj sudskoj borbi", saopštio je zagrebački klub.

Bivši čelnik, a sadašnji savetnik u Dinamu Zdravko Mamić, njegov brat, bivši trener Dinama Zoran Mamić, bivši direktor kluba Damir Vrbanović i poreznik Milan Pernar u sredu su na sudu u Osijeku prvostepenom presudom proglašeni krivim za izvlačenje oko 116 miliona kuna (15,5 miliona evra) i nanošenje štete državnom budžetu od oko 1,6 miliona evra.

Svi su osuđeni na zatvorske kazne - Zdravko Mamić na 6,5 godina, Zoran Mamić na četiri godine i 11 meseci, a Vrbanović, izvršni direktor Hrvatskog fudbalskog saveza (HNS), na tri godine. Poreznik Milan Pernar osuđen je na četiri godine i dva meseca zatvora.

Zdravko Mamić nije bio na izricanju presude, jer je juče, dan uoči izricanja presude, otišao u susednu Bosnu i Hercegovinu, u Medjugorje. Na izricanju presude nisu bili ni ostali optuženi.

U izjavi za medije, njihovi advokati su najavili da će se žaliti na osuđujuće presude, dok su iz tužilaštva najavili da će se žaliti na visinu kazni koje smatraju preblagim.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar