Динамо Загреб подржао Мамића!

Фудбалски клуб Динамо саопштио је да је шокиран првостепеном пресудом суда у Осијеку којом су на затворске казне осуђени садашњи и бивши функционери тог клуба.

Фудбал 07.06.2018 | 08:45
Динамо Загреб подржао Мамића!
Главна "упецана риба" пресуде управо је некадашњи челник тог клуба Здравко Мамић.

"Огорчени смо чињеницом да је судско веће подлегло притисцима и донело пресуду која се не темељи на доказима и утврђеним чињеницама, него је очигледно последица материјалних и процесних грешака незабележених у досадашњој судској пракси", навео је Динамо у саопштењу.

У клубу сматрају да су оптужени од почетка поступка били "изложени медијској хистерији, у којој су прекршени неки од основних и темељних постулата владавине права као што је претпоставка невиности, према којој је свако невин док правоснажном судском пресудом није утврђено другачије".

"Чврсто верујемо у невиност наших колега и дајемо им пуну подршку у њиховој даљој судској борби", саопштио је загребачки клуб.

Бивши челник, а садашњи саветник у Динаму Здравко Мамић, његов брат, бивши тренер Динама Зоран Мамић, бивши директор клуба Дамир Врбановић и порезник Милан Пернар у среду су на суду у Осијеку првостепеном пресудом проглашени кривим за извлачење око 116 милиона куна (15,5 милиона евра) и наношење штете државном буџету од око 1,6 милиона евра.

Сви су осуђени на затворске казне - Здравко Мамић на 6,5 година, Зоран Мамић на четири године и 11 месеци, а Врбановић, извршни директор Хрватског фудбалског савеза (ХНС), на три године. Порезник Милан Пернар осуђен је на четири године и два месеца затвора.

Здравко Мамић није био на изрицању пресуде, јер је јуче, дан уочи изрицања пресуде, отишао у суседну Босну и Херцеговину, у Медјугорје. На изрицању пресуде нису били ни остали оптужени.

У изјави за медије, њихови адвокати су најавили да ће се жалити на осуђујуће пресуде, док су из тужилаштва најавили да ће се жалити на висину казни које сматрају преблагим.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар