"Bomba" u Hrvatskoj!

Bivši trener Barse na klupi Cedevite! Bivši trener Barselone Sito Alonso dogovorio se oko saradnje sa hrvatskim šampionom Cedevitom, preneo je košarkaški portal Sportando.  Cedevita svim silama napada Jadransku ligu: Stiže bivši trener Barselone! Ekskluzivu javio specijalizovani portal Sportando.

Košarka 07.06.2018 | 08:30
"Bomba" u Hrvatskoj!
Španski stručnjak je pretprošle sezone vodio Baskoniju sa mnogo uspeha, a ove se nije proslavio u Blaugrani, gde ga je tokom godine zamenio Svetislav Pešić.

Dogovor oko saradnje između dve strane je postignut, ali još nije došlo do zvaničnog potpisivanja ugovora, tako da se o ovoj 'bombi' još uvek ne može govoriti sa sigurnošću.

To bi značilo da se Cedevita oprašta od ovosezonskog trenera Jure Zdovca.

Brojni pokušaji sa Veljkom Mršićem, zatim i sa Juri Zdovcom, nisu urodili plodom. Cedevita se okrenula inostranom tržištu i prema izvorima specijalizovanog košarkaškog prtala Sportando angažovala bivšeg trenera Barselone.

Reč je o poznatom španskom stručnjaku Situ Alonsu koji je na početku ove sezone nosio dres Barselone. Pre katalnoskog kluba bio je šef stručnog štaba Baskoniju, Bilbao i Huventud.

Naredne sezone Cedevita će igrati Evrokup, ali će sigurno pokušati da sa trona svrne Budućnost koji je pre toga pripadao Crvenoj zvezdi.

Izvor: B92/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar